Sikkerhedsbranchen får med krisehammeren

For første gang er producenterne af sikkerheds-software ramt af tilbagegang. Der er blevet uddelt en kriselussing på 10 procent. "Ikke så dårligt endda," lyder det fra analytiker.

Analysehuset IDC udarbejder hvert år en oversigt over, hvordan det går med indtjeningen blandt producenterne af sikkerheds-software i Vesteuropa.

I den udgave, der netop har set dagens lys, er den potente kurve blevet slap i koderne og har vist sygdomstegn, der skal helbredes med en lyseblå viagra-tablet.

Samlet set var omsætningen på knap to milliarder kroner i andet kvartal i år. Sammenligner man med samme periode sidste år, er det et fald på 9,6 procent.

Rapporten, der hedder Western European Quarterly Security Appliance Tracker, fortæller desuden, at det er første gang, siden IDC begyndte indsamlingen af informationerne i 2002, at der er negativ vækst i dette segment.

Ikke så ringe endda
IDC har en forklaring på faldet.

"Man skal se nedgangen i lyset af de meget sunde resultater, som branchen opnåede i 2008. Det er naturligt, at den vækst ikke fortsætter," siger Anders Elbak, som er research-chef i IDC, og han fortsætter:

"Samtidig har krisen droslet de større it-implementeringer ned. Det påvirker naturligvis også dette marked."

De faldende priser på hardware kan også have noget af skylden for omsætningsfaldet.

"Hvis man sælger det samme antal enheder, men til en lavere pris, så falder omsætningen naturligvis også," siger Anders Elbak.

"Sammenligner med andre områder som eksempelvis servermarkedet, der er hårdt ramt af krisen, så er sikkerhedsproducenternes resultat faktisk ganske udmærket," siger han.

"Der er derfor ingen grund til at male fanden på væggen på grund at disse tal."

De store får flest tæsk
Det er de største spillere, der må bære de største nedgange i omsætningen.

Cisco, der sidder på knap 30 procent af markedet, har haft en tilbagegang på 34 procent, mens Juniper, der napper 10 procent af markedet, har haft en negativ vækst på 28 procent.

Blandt de mindre forhandlere uden for top fem har der faktisk været en positiv vækst på 3,4 procent.

"De små virksomheder har typisk nogle specialiserede produkter, der lukker huller, som de store ikke kan. Derfor kan de bedre fastholde priserne og bliver ikke ramt så hårdt," siger Anders Elbak.

"Vi har set bunden. Nu vender billedet til en stille og rolig fremgang," vurderer han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.