Artikel top billede

Sikkerhedsbranchen får med krisehammeren

For første gang er producenterne af sikkerheds-software ramt af tilbagegang. Der er blevet uddelt en kriselussing på 10 procent. "Ikke så dårligt endda," lyder det fra analytiker.

Analysehuset IDC udarbejder hvert år en oversigt over, hvordan det går med indtjeningen blandt producenterne af sikkerheds-software i Vesteuropa.

I den udgave, der netop har set dagens lys, er den potente kurve blevet slap i koderne og har vist sygdomstegn, der skal helbredes med en lyseblå viagra-tablet.

Samlet set var omsætningen på knap to milliarder kroner i andet kvartal i år. Sammenligner man med samme periode sidste år, er det et fald på 9,6 procent.

Rapporten, der hedder Western European Quarterly Security Appliance Tracker, fortæller desuden, at det er første gang, siden IDC begyndte indsamlingen af informationerne i 2002, at der er negativ vækst i dette segment.

Ikke så ringe endda

IDC har en forklaring på faldet.

"Man skal se nedgangen i lyset af de meget sunde resultater, som branchen opnåede i 2008. Det er naturligt, at den vækst ikke fortsætter," siger Anders Elbak, som er research-chef i IDC, og han fortsætter:

"Samtidig har krisen droslet de større it-implementeringer ned. Det påvirker naturligvis også dette marked."

De faldende priser på hardware kan også have noget af skylden for omsætningsfaldet.

"Hvis man sælger det samme antal enheder, men til en lavere pris, så falder omsætningen naturligvis også," siger Anders Elbak.

"Sammenligner med andre områder som eksempelvis servermarkedet, der er hårdt ramt af krisen, så er sikkerhedsproducenternes resultat faktisk ganske udmærket," siger han.

"Der er derfor ingen grund til at male fanden på væggen på grund at disse tal."

De store får flest tæsk

Det er de største spillere, der må bære de største nedgange i omsætningen.

Cisco, der sidder på knap 30 procent af markedet, har haft en tilbagegang på 34 procent, mens Juniper, der napper 10 procent af markedet, har haft en negativ vækst på 28 procent.

Blandt de mindre forhandlere uden for top fem har der faktisk været en positiv vækst på 3,4 procent.

"De små virksomheder har typisk nogle specialiserede produkter, der lukker huller, som de store ikke kan. Derfor kan de bedre fastholde priserne og bliver ikke ramt så hårdt," siger Anders Elbak.

"Vi har set bunden. Nu vender billedet til en stille og rolig fremgang," vurderer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere