SU-modtagere må vente på NemID

De studerende, som i dag er tvunget til at benytte digital selvbetjening, må vente på at få glæde af den nye fællesoffentlige dokumentboks. SU-styrelsen vil se NemID i aktion, før de lover noget.

Forsinkelser og udskudte tidsplaner breder sig i kølvandet på DanID's forsinkede afløser til digital signatur, NemID.

SU-modtagerne på de videregående uddannelser blev 1. juli i år tvunget til at benytte det offentliges digitale løsninger. Nu må de 350.000 studerende vente på NemID, før de kan få glæde af den fællesoffentlige dokumentboks.

Georg Danvøgg er datachef i SU-styrelsen. Han beklager, at NemID er forsinket, for SU-styrelsen har fået mange henvendelser om, at den gamle digitale signatur er svær at bruge.

Det kan også være en del af forklaringen på, at det trods den gennmegribende digitalisering af SU-systemet, stadig kun er halvdelen af SU-modtagerne, der bruger digital signatur.

"Det er cirka fifty-fifty mellem den digitale signatur og den simple pin-kode løsning," forklarer Georg Danvøgg.

Venter og ser
SU-styrelsen vil nu se tiden an i forhold til signatur-afløseren, NemID.

Georg Danvøgg forklarer, at i første omgang betyder den forsinkede signatur, at de godt 350.000 studerende ikke kommer på den fællesoffentlige dokumentboks lige foreløbig.

"Vi vil ikke love de unge noget, vi ikke kan holde. Vi går ikke over samme sekund, den bliver frigivet. Vi vil være sikre på, at der ikke er problemer," siger Georg Danvøgg.

Derfor vil de studerende i første omgang blive tilbudt SU-papirerne i eBoks.

"Fra 2010 får de dokumenterne i eBoks. Det bliver de ved med, indtil vi synes, at den nye signatur er på plads. Så vil vi gå over på dokumentboksen," siger Georg Danvøgg.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.