Det er blandt andre Lasse Rimmer, der skal være med til at gøre it-Danmark mere sikkert.

Netsikker nu - begynder lige nu!

2009-udgaven af Videnskabsministeriets kampagne for digital sikkerhed skydes i dag i gang med en række kendis-ambassadører, der har fået stjålet kodeord, penge eller identitet.

Videnskabsministeriet vil igen i år sætte fokus på de sikkerhedsproblemer, der er forbundet med den digitale verden.

Denne gang har man allieret sig med en række skuespillere, musikere og entertainere, som har fået stjålet kodeord, penge, identitet eller på anden måde oplevet at blive antastet på internettet.

Disse personer skal være med til at synliggøre kampagnen og derved øge danskernes kendskab til it-sikkerhed.

Fra i dag, 22. september, kan man kan læse mere om ambassadørerne på kampagnens webside.

To fokusområder i 09
Formålet med netsikkerhedskampagnen er at oplyse om, hvordan vi alle kan begå os sikkert på nettet og derved øge fortroligheden, når der surfes, handles eller benyttes sociale tjenester som Facebook.

I løbet af ugen vil der blive afviklet en lang række aktiviteter, som alle har fokus på kampagnens to temaer.

Privatlivets fred på nettet er igen i år sat i fokus, fordi rigtig mange danskere benytter en eller flere af de sociale netværkstjenester som Facebook, MySpace eller LinkedIn, hvor det er vigtigt at undgå, at personlige oplysninger bliver misbrugt.

Opdatering af pc'en skal ligeledes sættes under lup. Manglende opdatering af programmer og operativsystemer udgør nemlig stadig et markant sikkerhedsproblem.

Bredt samarbejde
Kampagnens aktiviteter kommer både til at foregå i cyberspace og i den analoge verden. Der vil blandt andet blive afholdt en række events, undervisning, seminarer og workshops.

Samtidig vil budskaberne blive spredt fra en lang række websider som eksempelvis YouTube, hvor kampagnen allerede er i gang med Ghita Nørby, Lasse Rimmer og Sidsel fra "X Factor" som budskabsformidlere.

Netsikker nu! er et samarbejde mellem Videnskabsministeriet og en lang række virksomheder og organisationer, som eksempelvis Det Kriminalpræventive Råd, Red Barnet, DK CERT og Ældresagen.

I år afvikles selve kampagnen i uge 40, der løber fra 28. september til 2. oktober.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.