Artikel top billede

Transportminister skubber Rejsekortet endnu et år

Det digitale Rejsekort, der adskillige gange har sprængt budgettet og tidsrammerne, bliver sparket endnu længere ud i fremtiden. Nu siger transportminister Lars Barfoed (K) "senest i 2012".

Transportministeriet og dets minister Lars Barfoed (K) rykker nu ud med endnu en forsinkelse af det efterhånden herostratisk berømte digitale Rejsekort.

I den seneste melding fra Transportministeriet hedder det sig, at Rejsekortet senest skal være implementeret i 2012.

Forsinkelsen kommer for en dag i Transportministeriets friske debatoplæg fra september 2009. På side 25 står der blandt andet:

"Billetsystemet bør være enkelt og let tilgængeligt…"

"Den problemfrie adgang til systemet er en vigtig del af et kundeorienteret kollektivt trafiksystem. Der lægges vægt på, at rejsekortet implementeres snarest og senest i 2012 (fremhævet af redaktionen)".

Henning N. Jensen, seniorpartner hos Pluscon og ekspert i smartcards, er overbevist om, at det "ikke bliver en dag før".

"Selv om ministeren selvfølgelig holder en kattelem åben med ordlyden senest i 2012," siger Henning N. Jensen.

Sidste sommers forsinkelse

I juli sidste år blev den nu næstsidste forsinkelse i rækken annonceret.

Dengang var den daværende direktør Niels Clemmensen netop blevet fyret i et forsøg på at undgå, at det stærkt forsinkede digitale rejsekort ender i en IC4-lignende skandale.

I halen på direktør-fyringen blev endnu en tillægsaftale og en ny tidsplan indgået med leverandøren East-West Denmark.

Konsortiet East-West Denmark, der er ejet af Thales med 80 procent og Accenture med 20 procent, satsede sidste sommer på, at hele Sjælland var dækket af rejsekortet i 2010.

Venstres ordfører vil have turbo på

Sidste sommer skrev Computerworld:

"Planen er, at resten af busserne i Jylland er klar til at tage imod kunder med rejsekortet i hånden i efteråret 2011. Såfremt planen denne gang holder."

Planen holdt ikke, hvilket den netop annoncerede forsinkelse er dokumentation for.

Computerworld forsøger at få en kommentar til den konservative transportministers sidste Rejsekort-forsinkelse fra Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Han står som forfatter af en artikel på Venstres hjemmeside fra august, hvor der blandt andet står:

"Venstre ønsker turbo på det nationale rejsekort, så kortet er på banen og i brug overalt i landet senest i sommeren 2011".

En udmelding, der ikke stemmer helt overens med transportministerens annoncering af "senest i 2012".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere