Artikel top billede

Transportminister skubber Rejsekortet endnu et år

Det digitale Rejsekort, der adskillige gange har sprængt budgettet og tidsrammerne, bliver sparket endnu længere ud i fremtiden. Nu siger transportminister Lars Barfoed (K) "senest i 2012".

Transportministeriet og dets minister Lars Barfoed (K) rykker nu ud med endnu en forsinkelse af det efterhånden herostratisk berømte digitale Rejsekort.

I den seneste melding fra Transportministeriet hedder det sig, at Rejsekortet senest skal være implementeret i 2012.

Forsinkelsen kommer for en dag i Transportministeriets friske debatoplæg fra september 2009. På side 25 står der blandt andet:

"Billetsystemet bør være enkelt og let tilgængeligt…"

"Den problemfrie adgang til systemet er en vigtig del af et kundeorienteret kollektivt trafiksystem. Der lægges vægt på, at rejsekortet implementeres snarest og senest i 2012 (fremhævet af redaktionen)".

Henning N. Jensen, seniorpartner hos Pluscon og ekspert i smartcards, er overbevist om, at det "ikke bliver en dag før".

"Selv om ministeren selvfølgelig holder en kattelem åben med ordlyden senest i 2012," siger Henning N. Jensen.

Sidste sommers forsinkelse

I juli sidste år blev den nu næstsidste forsinkelse i rækken annonceret.

Dengang var den daværende direktør Niels Clemmensen netop blevet fyret i et forsøg på at undgå, at det stærkt forsinkede digitale rejsekort ender i en IC4-lignende skandale.

I halen på direktør-fyringen blev endnu en tillægsaftale og en ny tidsplan indgået med leverandøren East-West Denmark.

Konsortiet East-West Denmark, der er ejet af Thales med 80 procent og Accenture med 20 procent, satsede sidste sommer på, at hele Sjælland var dækket af rejsekortet i 2010.

Venstres ordfører vil have turbo på

Sidste sommer skrev Computerworld:

"Planen er, at resten af busserne i Jylland er klar til at tage imod kunder med rejsekortet i hånden i efteråret 2011. Såfremt planen denne gang holder."

Planen holdt ikke, hvilket den netop annoncerede forsinkelse er dokumentation for.

Computerworld forsøger at få en kommentar til den konservative transportministers sidste Rejsekort-forsinkelse fra Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Han står som forfatter af en artikel på Venstres hjemmeside fra august, hvor der blandt andet står:

"Venstre ønsker turbo på det nationale rejsekort, så kortet er på banen og i brug overalt i landet senest i sommeren 2011".

En udmelding, der ikke stemmer helt overens med transportministerens annoncering af "senest i 2012".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere