Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Transportminister skubber Rejsekortet endnu et år

Det digitale Rejsekort, der adskillige gange har sprængt budgettet og tidsrammerne, bliver sparket endnu længere ud i fremtiden. Nu siger transportminister Lars Barfoed (K) "senest i 2012".

Transportministeriet og dets minister Lars Barfoed (K) rykker nu ud med endnu en forsinkelse af det efterhånden herostratisk berømte digitale Rejsekort.

I den seneste melding fra Transportministeriet hedder det sig, at Rejsekortet senest skal være implementeret i 2012.

Forsinkelsen kommer for en dag i Transportministeriets friske debatoplæg fra september 2009. På side 25 står der blandt andet:

"Billetsystemet bør være enkelt og let tilgængeligt…"

"Den problemfrie adgang til systemet er en vigtig del af et kundeorienteret kollektivt trafiksystem. Der lægges vægt på, at rejsekortet implementeres snarest og senest i 2012 (fremhævet af redaktionen)".

Henning N. Jensen, seniorpartner hos Pluscon og ekspert i smartcards, er overbevist om, at det "ikke bliver en dag før".

"Selv om ministeren selvfølgelig holder en kattelem åben med ordlyden senest i 2012," siger Henning N. Jensen.

Sidste sommers forsinkelse

I juli sidste år blev den nu næstsidste forsinkelse i rækken annonceret.

Dengang var den daværende direktør Niels Clemmensen netop blevet fyret i et forsøg på at undgå, at det stærkt forsinkede digitale rejsekort ender i en IC4-lignende skandale.

I halen på direktør-fyringen blev endnu en tillægsaftale og en ny tidsplan indgået med leverandøren East-West Denmark.

Konsortiet East-West Denmark, der er ejet af Thales med 80 procent og Accenture med 20 procent, satsede sidste sommer på, at hele Sjælland var dækket af rejsekortet i 2010.

Venstres ordfører vil have turbo på

Sidste sommer skrev Computerworld:

"Planen er, at resten af busserne i Jylland er klar til at tage imod kunder med rejsekortet i hånden i efteråret 2011. Såfremt planen denne gang holder."

Planen holdt ikke, hvilket den netop annoncerede forsinkelse er dokumentation for.

Computerworld forsøger at få en kommentar til den konservative transportministers sidste Rejsekort-forsinkelse fra Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Han står som forfatter af en artikel på Venstres hjemmeside fra august, hvor der blandt andet står:

"Venstre ønsker turbo på det nationale rejsekort, så kortet er på banen og i brug overalt i landet senest i sommeren 2011".

En udmelding, der ikke stemmer helt overens med transportministerens annoncering af "senest i 2012".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.