Artikel top billede

Google til Microsoft: Understøt SVG, tak

Google mener, at skalerbar vektorgrafik er på vej ind i en renæssance, og at det ville hjælpe meget, hvis det blev understøttet af Internet Explorer.

Computerworld News Service: Det ser ud til, at specifikationen Scalable Vector Graphics (SVG) er på vej ind i en renæssance, men det ville godt nok hjælpe på det, hvis Microsofts browser, Internet Explorer, understøttede SVG, argumenterer en medarbejder fra Google ved en teknisk konference.

SVG er en specifikation fra World Wide Web Consortium til interaktiv vektorgrafik til nettet og benytter XML. Andre browsere, såsom Mozilla Firefox og Opera understøtter den, siger Brad Neuberg, som er såkaldt developer advocate hos Google og medlem af gruppen Open Web Advocacy.

"Jeg mener, at SVG har en meget særlig historie," siger han ved konferencen SVG Open 2009, som blev holdt hos Google i Mountain View i Californien.

"Jeg er helt målløs af dette niveau af lidenskab og engagement."

"Folk vil gerne kunne tegne direkte på et website. De vil have SVG og Canvas. Der er en tydelig markedsefterspørgsel, så udviklerne vil gerne bruge denne teknologi," siger Brad Neuberg.

Der er, ifølge Neuberg, en renæssance i gang for SVG, tilsvarende hvad der skete for DHTML. Men en mangel på indbygget understøttelse af standarden i Internet Explorer lægger forhindringer i vejen. Udviklerne har, ifølge Neuberg, været nødt til at bruge en workaround: SVG Web er et JavaScript-bibliotek, der gør det muligt at benytte SVG i Internet Explorer og andre browsere.

Men SVG Web er begrænset, mener Neuberg: "SVG Web er ikke en redningsplanke for IE. Sådan et bibliotek vil altid være langsommere end indbygget understøttelse."

Microsoft havde to repræsentanter med på konferencen, hvilket blev rost af Neuberg.

Den ene af Microsofts repræsentanter, Internet Explorer softwarearkitekten Ted Johnson, oplyste, at virksomheden ikke ville komme med nogen meddelelse om fremtidige versioner af browseren under konferencen.

"Vi er her blot for at lytte og lære," sagde han. SVG stammer, ifølge Johnson, fra forslag fra Microsoft og Adobe. Microsoft har understøttet vektorgrafik med Vector Markup Language (VML), understregede han men roste dog samtidig SVG.

"SVG er ved at blive moden," siger Johnson.

Microsofts manglende understøttelse af SVG i Internet Explorer er et problem, mener konferencedeltager Greg Sterndale, som er ledende softwareudvikler hos Plectix.

"Men det lyder som om, folkene hos Google har gjort et stort stykke arbejde, og community'et har lagt meget i at løse det ved indtil videre at arbejde uden om problemet. Jeg tror helt bestemt, at IE i fremtiden kommer til at understøtte denne standard," siger Sterndale.

En repræsentant for Wikimedia Foundation, som står bag Wikipedia, støtter også SVG.

"Vi har gjort meget tung brug af SVG på Wikipedia, da det giver os et standardformat til grafik, som kan redigeres af flere mennesker," siger Brion Vibber, som er teknologidirektør for Wikimedia Foundation. Han tilføjer, at stort set alle andre browsere end Internet Explorer nu understøtter SVG, selvom SVG Web hjælper.

"Indtil vi får indbygget understøttelse i IE, har vi noget, der er næsten lige så godt," siger han.

Et perfekt brugs-scenarium

Neuberg oplyser, at der også efterspørges understøttelse i Internet Explorer af Canvas 2-D til tegning på nettet. Canvas er en del af HTML 5-specifikationen, som Google er stor tilhænger af.

Neuberg understreger mange fordele ved SVG.

"SVG er meget søgbar," fortæller han i en hentydning til, at Google jo også er en søgemaskine. Han bemærker også, at SVG er let at importere og eksportere.

"Man bliver ikke låst til noget specifikt værktøj, og det er også meget server-venligt," når man eksempelvis arbejder med PHP-scripts, understreger Neuberg. Google Visualization API understøtter også SVG.

"Dette er et perfekt brugs-scenarium for SVG," påpeger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere