Google til Microsoft: Understøt SVG, tak

Google mener, at skalerbar vektorgrafik er på vej ind i en renæssance, og at det ville hjælpe meget, hvis det blev understøttet af Internet Explorer.

Computerworld News Service: Det ser ud til, at specifikationen Scalable Vector Graphics (SVG) er på vej ind i en renæssance, men det ville godt nok hjælpe på det, hvis Microsofts browser, Internet Explorer, understøttede SVG, argumenterer en medarbejder fra Google ved en teknisk konference.

SVG er en specifikation fra World Wide Web Consortium til interaktiv vektorgrafik til nettet og benytter XML. Andre browsere, såsom Mozilla Firefox og Opera understøtter den, siger Brad Neuberg, som er såkaldt developer advocate hos Google og medlem af gruppen Open Web Advocacy.

"Jeg mener, at SVG har en meget særlig historie," siger han ved konferencen SVG Open 2009, som blev holdt hos Google i Mountain View i Californien.

"Jeg er helt målløs af dette niveau af lidenskab og engagement."

"Folk vil gerne kunne tegne direkte på et website. De vil have SVG og Canvas. Der er en tydelig markedsefterspørgsel, så udviklerne vil gerne bruge denne teknologi," siger Brad Neuberg.

Der er, ifølge Neuberg, en renæssance i gang for SVG, tilsvarende hvad der skete for DHTML. Men en mangel på indbygget understøttelse af standarden i Internet Explorer lægger forhindringer i vejen. Udviklerne har, ifølge Neuberg, været nødt til at bruge en workaround: SVG Web er et JavaScript-bibliotek, der gør det muligt at benytte SVG i Internet Explorer og andre browsere.

Men SVG Web er begrænset, mener Neuberg: "SVG Web er ikke en redningsplanke for IE. Sådan et bibliotek vil altid være langsommere end indbygget understøttelse."

Microsoft havde to repræsentanter med på konferencen, hvilket blev rost af Neuberg.

Den ene af Microsofts repræsentanter, Internet Explorer softwarearkitekten Ted Johnson, oplyste, at virksomheden ikke ville komme med nogen meddelelse om fremtidige versioner af browseren under konferencen.

"Vi er her blot for at lytte og lære," sagde han. SVG stammer, ifølge Johnson, fra forslag fra Microsoft og Adobe. Microsoft har understøttet vektorgrafik med Vector Markup Language (VML), understregede han men roste dog samtidig SVG.

"SVG er ved at blive moden," siger Johnson.

Microsofts manglende understøttelse af SVG i Internet Explorer er et problem, mener konferencedeltager Greg Sterndale, som er ledende softwareudvikler hos Plectix.

"Men det lyder som om, folkene hos Google har gjort et stort stykke arbejde, og community'et har lagt meget i at løse det ved indtil videre at arbejde uden om problemet. Jeg tror helt bestemt, at IE i fremtiden kommer til at understøtte denne standard," siger Sterndale.

En repræsentant for Wikimedia Foundation, som står bag Wikipedia, støtter også SVG.

"Vi har gjort meget tung brug af SVG på Wikipedia, da det giver os et standardformat til grafik, som kan redigeres af flere mennesker," siger Brion Vibber, som er teknologidirektør for Wikimedia Foundation. Han tilføjer, at stort set alle andre browsere end Internet Explorer nu understøtter SVG, selvom SVG Web hjælper.

"Indtil vi får indbygget understøttelse i IE, har vi noget, der er næsten lige så godt," siger han.

Et perfekt brugs-scenarium
Neuberg oplyser, at der også efterspørges understøttelse i Internet Explorer af Canvas 2-D til tegning på nettet. Canvas er en del af HTML 5-specifikationen, som Google er stor tilhænger af.

Neuberg understreger mange fordele ved SVG.

"SVG er meget søgbar," fortæller han i en hentydning til, at Google jo også er en søgemaskine. Han bemærker også, at SVG er let at importere og eksportere.

"Man bliver ikke låst til noget specifikt værktøj, og det er også meget server-venligt," når man eksempelvis arbejder med PHP-scripts, understreger Neuberg. Google Visualization API understøtter også SVG.

"Dette er et perfekt brugs-scenarium for SVG," påpeger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.