En dansk version af Bill Gates? Glem det, mener tænketanken CEPOS.

Derfor får Danmark aldrig en Bill Gates

It- og telebranchen i USA er stedet, hvor man skal være, hvis man vil være rig. Danmark får aldrig en it-person af Bill Gates-kaliber. Det mener tænketanken CEPOS.

Der er mange it-folk på Forbes liste over rige amerikanere. Og de mange it-personer på listen giver anledning til overvejelse hos den liberale tænketank CEPOS.

"Der er en meget stor efterspørgsel efter informationsteknologi i dag. Samtidig er det en branche, hvor der bliver investeret en masse penge. Og somme tider rammer investorerne og udviklerne plet. Det skete med Microsoft og Bill Gates," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i CEPOS.

Produktiviteten falder i Danmark
Samtidig henviser Mads Lundby Hansen til den nyeste rapport fra regeringen om Danmarks økonomiske fremtid.

Undersøgelsen peger på, at Danmark har haft den næstlaveste produktivitets-vækst i OECD.

Mens lande som Sverige og USA har haft en årlig vækst på to procent i perioden 1995-2008, har Danmark haft en årlig vækst på 0,5 procent.

Derfor er Mads Lundby Hansen bange for, at Danmark aldrig får en it-person i samme kaliber som Bill Gates, der har en personlig formue på 50 milliarder dollar.

Det er 250 milliarder kroner, hvilket svarer til lige under en syvendedel af Danmarks BNP.

"I Danmark får vi aldrig nogensinde en Bill Gates. Han vil aldrig bo i Danmark, fordi vi beskatter aktionærer ekstremt hårdt. Og en Bill Gates vil ikke kunne tiltrække dygtige medarbejdere i Danmark," siger Mads Lundby Hansen.

CEPOS og LO er enige om landbrugsstøtte
CEPOS foreslår, at der kommer forbedrede vilkår for alle brancher, og ikke blot skattefordele til erhverv som rederibranchen eller landbrugssektoren.

Her er LO enige. Den faglige hovedorganisation foreslår, at støtten til landbruget revurderes kraftigt. LO har dog en lidt mere uklar holdning i forhold til rederibranchen men fastslår, at man er parate til at se på alle sektorer i det danske erhvervsliv, herunder it- og telebranchen. Men i LO er man uenige i, at der ikke kan komme en dansk Bill Gates.

"Hvis Bill Gates havde været i Danmark, havde han haft 150 milliarder kroner. Jeg nægter at tro på, at han i sin tid kiggede på skatteforholdene, da han startede Microsoft. Der er andre faktorer end blot skat, når vi taler om, hvor it-iværksættere bor," mener Steen Jørgensen, økonomisk konsulent i LO.


Galleri:
Mere om de rigeste personer i den amerikanske it-branche


Se den komplette liste
Over de rigeste it-folk i USA


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.