En dansk version af Bill Gates? Glem det, mener tænketanken CEPOS.

Derfor får Danmark aldrig en Bill Gates

It- og telebranchen i USA er stedet, hvor man skal være, hvis man vil være rig. Danmark får aldrig en it-person af Bill Gates-kaliber. Det mener tænketanken CEPOS.

Der er mange it-folk på Forbes liste over rige amerikanere. Og de mange it-personer på listen giver anledning til overvejelse hos den liberale tænketank CEPOS.

"Der er en meget stor efterspørgsel efter informationsteknologi i dag. Samtidig er det en branche, hvor der bliver investeret en masse penge. Og somme tider rammer investorerne og udviklerne plet. Det skete med Microsoft og Bill Gates," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i CEPOS.

Produktiviteten falder i Danmark
Samtidig henviser Mads Lundby Hansen til den nyeste rapport fra regeringen om Danmarks økonomiske fremtid.

Undersøgelsen peger på, at Danmark har haft den næstlaveste produktivitets-vækst i OECD.

Mens lande som Sverige og USA har haft en årlig vækst på to procent i perioden 1995-2008, har Danmark haft en årlig vækst på 0,5 procent.

Derfor er Mads Lundby Hansen bange for, at Danmark aldrig får en it-person i samme kaliber som Bill Gates, der har en personlig formue på 50 milliarder dollar.

Det er 250 milliarder kroner, hvilket svarer til lige under en syvendedel af Danmarks BNP.

"I Danmark får vi aldrig nogensinde en Bill Gates. Han vil aldrig bo i Danmark, fordi vi beskatter aktionærer ekstremt hårdt. Og en Bill Gates vil ikke kunne tiltrække dygtige medarbejdere i Danmark," siger Mads Lundby Hansen.

CEPOS og LO er enige om landbrugsstøtte
CEPOS foreslår, at der kommer forbedrede vilkår for alle brancher, og ikke blot skattefordele til erhverv som rederibranchen eller landbrugssektoren.

Her er LO enige. Den faglige hovedorganisation foreslår, at støtten til landbruget revurderes kraftigt. LO har dog en lidt mere uklar holdning i forhold til rederibranchen men fastslår, at man er parate til at se på alle sektorer i det danske erhvervsliv, herunder it- og telebranchen. Men i LO er man uenige i, at der ikke kan komme en dansk Bill Gates.

"Hvis Bill Gates havde været i Danmark, havde han haft 150 milliarder kroner. Jeg nægter at tro på, at han i sin tid kiggede på skatteforholdene, da han startede Microsoft. Der er andre faktorer end blot skat, når vi taler om, hvor it-iværksættere bor," mener Steen Jørgensen, økonomisk konsulent i LO.


Galleri:
Mere om de rigeste personer i den amerikanske it-branche


Se den komplette liste
Over de rigeste it-folk i USA


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning