En dansk version af Bill Gates? Glem det, mener tænketanken CEPOS.

Derfor får Danmark aldrig en Bill Gates

It- og telebranchen i USA er stedet, hvor man skal være, hvis man vil være rig. Danmark får aldrig en it-person af Bill Gates-kaliber. Det mener tænketanken CEPOS.

Der er mange it-folk på Forbes liste over rige amerikanere. Og de mange it-personer på listen giver anledning til overvejelse hos den liberale tænketank CEPOS.

"Der er en meget stor efterspørgsel efter informationsteknologi i dag. Samtidig er det en branche, hvor der bliver investeret en masse penge. Og somme tider rammer investorerne og udviklerne plet. Det skete med Microsoft og Bill Gates," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i CEPOS.

Produktiviteten falder i Danmark
Samtidig henviser Mads Lundby Hansen til den nyeste rapport fra regeringen om Danmarks økonomiske fremtid.

Undersøgelsen peger på, at Danmark har haft den næstlaveste produktivitets-vækst i OECD.

Mens lande som Sverige og USA har haft en årlig vækst på to procent i perioden 1995-2008, har Danmark haft en årlig vækst på 0,5 procent.

Derfor er Mads Lundby Hansen bange for, at Danmark aldrig får en it-person i samme kaliber som Bill Gates, der har en personlig formue på 50 milliarder dollar.

Det er 250 milliarder kroner, hvilket svarer til lige under en syvendedel af Danmarks BNP.

"I Danmark får vi aldrig nogensinde en Bill Gates. Han vil aldrig bo i Danmark, fordi vi beskatter aktionærer ekstremt hårdt. Og en Bill Gates vil ikke kunne tiltrække dygtige medarbejdere i Danmark," siger Mads Lundby Hansen.

CEPOS og LO er enige om landbrugsstøtte
CEPOS foreslår, at der kommer forbedrede vilkår for alle brancher, og ikke blot skattefordele til erhverv som rederibranchen eller landbrugssektoren.

Her er LO enige. Den faglige hovedorganisation foreslår, at støtten til landbruget revurderes kraftigt. LO har dog en lidt mere uklar holdning i forhold til rederibranchen men fastslår, at man er parate til at se på alle sektorer i det danske erhvervsliv, herunder it- og telebranchen. Men i LO er man uenige i, at der ikke kan komme en dansk Bill Gates.

"Hvis Bill Gates havde været i Danmark, havde han haft 150 milliarder kroner. Jeg nægter at tro på, at han i sin tid kiggede på skatteforholdene, da han startede Microsoft. Der er andre faktorer end blot skat, når vi taler om, hvor it-iværksættere bor," mener Steen Jørgensen, økonomisk konsulent i LO.


Galleri:
Mere om de rigeste personer i den amerikanske it-branche


Se den komplette liste
Over de rigeste it-folk i USA


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Case: Uafhængig rådgivning bragte uventet navn på banen for Icopal
Icopal lyttede til uafhængig rådgivning fra Kompetera, og det bragte et uventet navn inden for storage på banen, da man skulle udskifte det gamle storagesystem.