Artikel top billede

Microsoft gør .Net Micro open source

Version 4.0 er blevet udgivet under Apache 2.0-licensen, men TCP/IP og kryptering er stadig ikke åben. Læs her, hvad det betyder for dig.

Computerworld News Service: Microsoft udgav mandag sit .Net Micro Framework 4.0 som open source.

.Net Micro Framework udgør et .Net-baseret udviklings- og afviklingsmiljø til små enheder. TCP/IP-stakken og krypterings-stakken er dog ikke blevet open source.

Version 4.0 er nu tilgængelig under en Apache 2.0-licens. Microsoft vil stadig være aktivt involveret i udviklingen af platformen, skriver Peter Galli, som er ledende open source community manager hos Microsoft, i et blogindlæg.

"Selvom licensen vil gøre det muligt for kunderne at tage koden og lave specialiserede versioner, der er skræddersyede til deres behov, så har kunderne fortalt os, at de ønsker, at Microsoft bliver ved at være involveret for at undgå, at platformen fragmenteres," siger Galli.

Sløret blev løftet ved Microsoft Professional Developers Conference i Los Angeles.

Ikke alt bliver open source

Som en del af dette open source-tiltag får udviklerne adgang til kildekoden til stort set hele produktet inklusiv klasse-biblioteker og CLR-kode (common language runtime).

Bibliotekerne indeholder implementeringer af primærfunktionalitet, som applikationerne kalder til kommunikation, systemfunktioner såsom tråde, brugergrænsefladen og andet, forklarer Colin Miller, der er program manager hos Microsoft for .Net Micro Framework.

"Hverken TCP/IP-stakken eller krypterings-bibliotekerne er dog inkluderet i den åbnede kildekode," siger Galli.

"Program manager Colin Miller har fortalt mig, at grunden til det er, at TCP/IP-stakken er tredjepartssoftware, som Microsoft licenserer fra EBSNet, så vi har ikke ret til at distribuere den kildekode. Hvis man gerne til have adgang til TCP/IP-stakkens kildekode, så kan man kontakte EBSNet direkte."

"Hvad angår krypterings-bibliotekerne, så er de ikke blevet open source, da de også bruges uden for .Net Micro Framework. Kunder, som har behov for adgang til koden i de kryptografiske funktioner, vil erfare, at disse biblioteker blot kan udskiftes," fortæller Galli.

Analytiker: begrænset interesse
En analytiker roser dette open source-tiltag, men kalder udeladelsen af TCP/IP-stakken for en ulempe.

"Det er en interessant beslutning fra Microsoft, som ser ud til at anerkende fordelene ved open source i forhold til synlighed og distribution," siger analytiker Stephen O'Grady fra RedMonk.

"Men når det er sagt, så skal det også nævnes, at udeladelsen af et TCP/IP-bibliotek sandsynligvis vil lægge en dæmper på interessen, da selv 'ressource-begrænset udstyr', som er platformens målgruppe, er nødt til at fungere i netværkssammenhæng."

Microsoft har planer om at oprette et teknologisk kerneteam til platformen, der vil bestå af folk både fra Microsoft og uden for Microsoft. Der er også et community på vej med det formål at hjælpe til at forme produktets retning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere