Outsourcere vrimler til Europa efter USA-kollaps

Outsourcing-firmaerne retter blikket mod det europæiske marked. Bestemte karakteristika ved outsourcerne kan blive et problem.

Computerworld News Service: Mange af de indiske outsourcere har vendt opmærksomheden mod det europæiske marked, efter det amerikanske marked på mange måder er tørret ind.

Foreløbigt dog ikke med særligt meget succes, eftersom virksomhederne er oppe imod både en generel europæisk modvilje mod outsourcing og en præference for udbydere med en stærk tilstedeværelse i Europa.

Sådan lyder konklusionen i en rapport fra Forrester Research.

De indiske virksomheder forstår ikke de kulturelle nuancer, der får betydning når man skal gøre forretninger i Europa, hvor virksomhederne for eksempel ikke kan lide at blive presset til at udvide samarbejdet med en ny partner for hurtigt, lyder det fra Sudin Apte, som er chef-analytiker ved Forrester.

Tilstede i få lande
I modsætning til de multinationale virksomheder, der udbyder en lang række tjenester i Europa, er de indiske virksomheder, der har etableret sig i Europa, typisk fokuserede på lidt færre tjenester, siger Sudin Apte.

Indiske virksomheder forsøger derudover som regel at nå ud til hele Europa via nogle få locations, mens de fleste multinationale virksomheder er fysisk til stede i mange europæiske lande, tilføjer han.

De indiske outsourcere opnåede en europæisk omsætning på knap 72 milliarder kroner i det indiske finansielle år, der endte 31. marts 2009, og heraf kom omkring 46 milliarder fra Storbritannien og knap 11 milliarder fra Tyskland, fortæller Forrester.

Dette udgør kun en lille procentdel af tjeneste-markedet i Europa i samme periode, understreger Sudin Apte.

Markedet i Tyskland, Frankrig og Storbritannien dækkede over mere end 530 milliarder kroner i alt, tilføjede han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.