Politikere raser over notat om åbne standarder

Et notat sendt til KL med overskriften: "En fælles forståelse mellem Videnskabsministeren og it-ordførerne" vækker harme få dage før skæbnemøde. Læs notatet her.

Et notat afsendt fra IT- og Telestyrelsen til Kommunernes Landsforening (KL) i forbindelse med en høring om åbne standarder vækker vrede blandt it-ordførerne.

Notatet, som Computerworld har fået aktindsigt i, giver med overskriften "Fælles forståelse mellem Videnskabsministeren og it-ordførerne" indtryk af, at der er opnået en form for enighed, mener flere ordførere.

Men det er der bestemt ikke, fastslår de.

"Jeg er stærkt utilfreds med, at ministeren har sendt notatet til KL, der får indtryk af, at it-ordførerne og ministeren har en fælles forståelse," siger SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, til Computerworld.

Kan ikke tilslutte sig konklusionerne
Hun understreger, at hun først har set notatet omkring den 3. november - og ikke den 26. oktober, hvor det er sendt til KL.

Og under alle omstændigheder, så kan hun slet ikke tilslutte sig konklusionerne i notatet.

"Blandt andet gives der en blanko check til at godkende OOXML i ISO 29500 uden at specificere, at det skal være 'strict' versionen, og at den skal være moden på den måde, at den er implementeret af flere forskellige leverandører," siger Hanne Agersnap.

Dertil ønsker hun, at det er en betingelse, at der er fuld interoperabilitet mellem standarderne, for ellers vil det give dobbelt arbejde.

På opfordring - ikke selvstændigt vurderet
Desuden sætter Hanne Agersnap spørgsmål ved formuleringen i papiret, hvor der står, at ekspertudvalget har anerkendt OOXML (ECMA) som åben.

Hun mener, ekspertudvalget medtog ECMA-versionen, fordi politikerne bad om det - ikke fordi de selvstændigt har vurderet den åben.

Hanne Agersnap vil nu konfrontere ministeren med fremgangsmåden ved det kommende skæbnemøde på onsdag om åbne standarder.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.