TDC sidder tungt på teleinfrastrukturen i hovedstaden og Nordsjælland.

Forbrugerrådet: TDC får monopol efter DONG-køb

Flere steder i Danmark kan forbrugeren kun vælge TDC, mener Forbrugerrådet.

En del danskere i hovedstaden og Nordsjælland har tre forskellige muligheder for at få leveret bredbånd via kabler.

De kan vælge bredbånd via TDC's kobbernet, TDC's kabelnet eller TDC's fibernet.

Sidstnævnte infrastruktur fik landets største teleselskab kontrol over, da koncernen i sidste uge købte DONG's fibernet.

Ifølge Forbrugerrådet er det problematisk, at TDC ejer alle tre faste infrastrukturer i regionen.

"At samle al infrastruktur på én hånd er undergravende for konkurrencen på langt sigt og et nederlag for telepolitikken. For når presset fra konkurrencen mangler, vil forbrugerne opleve både færre nye tjenester og højere priser," siger Forbrugerrådets økonom Martin Salamon i en pressemeddelelse.

Forbrugerrådet giver udtryk for, at TDC visse steder i Danmark har reelt monopol på fast infrastruktur.

"Forbrugerrådet har derfor bedt Konkurrencestyrelsen undersøge sagen. Hvis det viser sig, at der ikke kan stilles noget op med den gældende regulering, må problemet løses politisk," siger Martin Salamon.

TDC's topchef, Henrik Poulsen, fortalte efter købet af DONG's fibernet, at selskabet holder nettet åbent for andre tjenesteudbydere.

Sander: TDC-køb svækker konkurrencen
Allerede inden TDC overtog DONG's fibernet blev problemstillingen rejst af De Radikales Morten Helveg Petersen, der ønskede videnskabsministeren på banen.

"Pointen i alt det her er, at det er endnu et eksempel på, at du har et stykke spændende ny teknologi, som stiller lovgivere i en situation, hvor man bliver nødt til at overveje, om vi er på plads og der, hvor vi skal være i forhold til konkurrencereglerne," fortalte den radikale politiker til Computerworld i juni.

Videnskabsminister Helge Sander (V) svarede, at det ville svække konkurrencen, hvis TDC købte den nedgravede infrastruktur.

"Hvis adgangsvejene til kunderne samles på færre selskaber, vil den såkaldte infrastrukturbaserede konkurrence alt andet lige blive svækket," svarede Helge Sander.

I samme svar fra juni pointerede Helge Sander, at der ikke var noget til hinder for, at TDC kunne købe nettet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.