Her er mobil 4G lige på trapperne

Operatørerne kæmper om at opgradere 3G-netværkene, mens LTE venter i korridoren.

Computerworld News Service: Nu, hvor prøveversionerne af mobilt 4G får stadigt mere fart på, er operatørerne vilde for at få udrullet 4G-netværkene så hurtigt som muligt.

Ved udgangen af september 2009 havde 100 mobile netværk allerede Long term Evolution (LTE) prøveversioner eller forpligtende planer om prøveversioner i en nær fremtid. LTE er det sidste skridt inden fjerde generations (4G) radioteknologier, der er designet til at øge kapaciteten og hastigheden ved mobile telefon-netværk

Asien og stillehavsområdet står for mere end 40 prøveversioner, og operatører i Japan og Sydkorea løber med førertrøjen.

Derudover er der offentliggjort 33 kontrakter om LTE-udstyr.

ABI Research forudser, at der vil være 32,6 millioner LTE-abonnenter i 2013 - også selv om det første LTE-netværk først forventes udrullet i slutningen af 2010.

I gang med at opgradere
"Operatørerne må og skal opgradere den eksisterende 3G-infrastruktur, hvis de vil holde trit med den mobile datas eksponentielle vækst," siger analytiker ved ABI Research, Bhavya Khanna.

En del operatører kan ikke vente på, at LTE bliver køreklart, og de er allerede begyndt at opgradere de eksisterende 3G-netværk til HSPA (HSDPA og HSUPA) standard.

Det giver operatørerne mulighed for at øge download-hastigheden til 21 Mbps.

Derudover er næsten 200 netværk enten allerede blevet opgraderet eller i færd med at blive det - heriblandt mere end 50 netværk i Asien.

54 kontrakter på netværksopgraderinger til HSPA+ standard er desuden allerede offentliggjorte. En kontrakt markerer, at en virksomhed har forpligtet sig til at indlede opgraderingerne.

"Implementeringen af LTE er i fuld gang. Operatørerne har ikke råd til at forsømme de eksisterende netværk," konkluderer Bhavya Khanna.

18. august i år offentliggjorde Europa-Kommissionen, at den vil investere godt 135 millioner kroner i undersøgelser af implementering af LTE og avanceret LTE.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.