Snart summer en milliard mobile enheder på nettet

Antaller af mobile apparater på nettet er på vej til at eksplodere.

Computerworld News Service: Den voksende efterspørgsel efter online-applikationer vil få antallet mobile apparater, der er tilsluttet internettet, til at runde en milliard styk i 2013.

Sådan lyder forudsigelsen fra analysehuset IDC.

Samtidig vil antallet af mobil-brugere, der ønsker online-adgang via mobile apparater, runde 900 millioner i 2013, lyder det fra IDC.

Analysehuset vurderer, at efterspørgslen efter net-adgang via de mobile apparater især vil blive trukket af behovet for at tilgå nyheds-tjenester og søge-tjenester på nettet.

Samtidig vil også download af musik- og video samt email og instant messaging blive populære tjenester på de mobile apparater.

E-handel vil blomstre
IDC vurderer også, at forbrugerne vil være meget interesserede i at købe varer på nettet gennem deres mobiltelefon. Det kan føre til voldsom vækst i e-handel, hedder det.

Når det gælder erhvervslivet, vil virksomheder ligeledes øge mobiliteten blandt deres medarbejderen, hedder det fra IDC.

Det vil blandt andet ske ved at give de ansatte adgang til erhvervs-applikationer og e-mail-systemer via deres mobile apparater.

450 millioner
Tæt ved 450 millioner brugere har i år koblet på internettet via deres mobile apparat, vurderer IDC.

Årsagen til den ventede eksplosion i antallet af både brugere og enheder på nettet er ikke mindst, at apparaterne - smartphones, mobil-telefoner og andre trådløse apparater - bliver billigere og billigere.

Også antallet af brugere på det ‘almindelige' internet vokser kraftigt.

IDC vurderer, at 1,6 milliarder mennesker verden over har været på nettet i år. Dette tal vil runde 2,2 milliarder i 2013.

Størst internet-penetration findes i USA, hvis man tæller både kablede og trådløse forbindelser med.

Kina har til gengæld flest mobile enheder på internettet - nemlig omkring 85 millioner.

Kina har også det største antal internet-brugere, i det 359 millioner kinesere i år har været på nettet. Dette tal ventes at være vokset til 566 millioner brugere i 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.