Artikel top billede

Snart summer en milliard mobile enheder på nettet

Antaller af mobile apparater på nettet er på vej til at eksplodere.

Computerworld News Service: Den voksende efterspørgsel efter online-applikationer vil få antallet mobile apparater, der er tilsluttet internettet, til at runde en milliard styk i 2013.

Sådan lyder forudsigelsen fra analysehuset IDC.

Samtidig vil antallet af mobil-brugere, der ønsker online-adgang via mobile apparater, runde 900 millioner i 2013, lyder det fra IDC.

Analysehuset vurderer, at efterspørgslen efter net-adgang via de mobile apparater især vil blive trukket af behovet for at tilgå nyheds-tjenester og søge-tjenester på nettet.

Samtidig vil også download af musik- og video samt email og instant messaging blive populære tjenester på de mobile apparater.

E-handel vil blomstre

IDC vurderer også, at forbrugerne vil være meget interesserede i at købe varer på nettet gennem deres mobiltelefon. Det kan føre til voldsom vækst i e-handel, hedder det.

Når det gælder erhvervslivet, vil virksomheder ligeledes øge mobiliteten blandt deres medarbejderen, hedder det fra IDC.

Det vil blandt andet ske ved at give de ansatte adgang til erhvervs-applikationer og e-mail-systemer via deres mobile apparater.

450 millioner

Tæt ved 450 millioner brugere har i år koblet på internettet via deres mobile apparat, vurderer IDC.

Årsagen til den ventede eksplosion i antallet af både brugere og enheder på nettet er ikke mindst, at apparaterne - smartphones, mobil-telefoner og andre trådløse apparater - bliver billigere og billigere.

Også antallet af brugere på det ‘almindelige' internet vokser kraftigt.

IDC vurderer, at 1,6 milliarder mennesker verden over har været på nettet i år. Dette tal vil runde 2,2 milliarder i 2013.

Størst internet-penetration findes i USA, hvis man tæller både kablede og trådløse forbindelser med.

Kina har til gengæld flest mobile enheder på internettet - nemlig omkring 85 millioner.

Kina har også det største antal internet-brugere, i det 359 millioner kinesere i år har været på nettet. Dette tal ventes at være vokset til 566 millioner brugere i 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere