Artikel top billede

Her er verdens grønneste it-land

Klima-it: Verdens grønneste it-land er blevet kåret. Se vinderen her.


Japan er verdens mest klimavenlige land.

Det er konklusionen i en rapport, som IDC-analytikere over hele verden har arbejdet på i seks måneder, og hvis resultater blev offentliggjort her til eftermiddag.

Japan ligger i sit eget felt, når det gælder evnen til at bruge informations- og kommunikationsteknololgi til at sikre klimamæssig bæredygtighed.

"Tillykke til Japan for landets effektive logistik og gode energiproduktion og vilje til at fortsætte den udvikling," siger Vernon Turner, som er senior vice president i IDC, og IDC's overordnede klimaekspert.

Danmark ikke med

Danmark er ikke rangeret i undersøgelsen, der er foretaget blandt verdens 20 største økonomier. Sydafrika indtager sidstepladsen. De 20 lande står for 75 procent af udledningen af drivhusgasser.

Udgangspunktet for IDC-analytikernes arbejde har været dette: Hvad er potentialet for at reducere udledningen af drivhusgasser med informations- og kommunikationsteknologi egentlig?

Og potentialet er enormt. IDC har beregnet, at frem til år 2020 vil it have sparet verden for 5,8 gigatons CO2.

"It-industrien bærer også sin del af ansvaret for udledningen af CO2, men it er en del af løsningen, for det er den motor, der skaber innovation inden for alle sektorer. Informations- og kommunikationsteknologi har en enorm effekt på alle industrier," siger Roberta Bigliani, research-direktør for IDC Energy Insights.

Der skal være infrastruktur

IDC peger på, at flere af de 20 lande klarede sig godt på områder som effektiv udnyttelse af energien og miljøvenlig fremstilling af energi, hvor lande som Frankrig og Brasilien scorer højt.

Men de taber på, at landenes it-infratruktur halter. Og er it-infrastrukturen ikke tilstrækkeligt udbygget i et i land, kan man ikke implementere de it-løsinger, der skal til for at blive ægte bæredygtig.

Informationsteknologi er det enkeltstående værktøj, der kan sænke CO2-udledningen mest, fastslår IDC.

IDC har regnet på det og slår fast, at anvendelsen af it og telekommunikation øjeblikkeligt kan bidrage til at nedbringe CO2-udledningen med 25 procent fra verdens 20 rigeste lande.

Teknologierne er allerede modne, men de er ikke tilstrækkeligt udbredte, siger Roberta Bigliani.

"Når vi nu ved, at en hurtig nedbringelse af CO2-udledningen har større betydning for den globale opvarmning, end de tiltag, der tager længere tid at indføre, anbefaler vi verdens regeringer og industrier, øjeblikkeligt at indføre disse teknologier," siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere