Leder: Religionskrige slutter aldrig

Computerworld mener: Beslutningen om - igen - at sende bolden om de åbne standarder over til eksperterne kan vise sig at være en lykkelig udgang på den langstrakte sag.

Med aftalen om at gøre 2008-ekspertudvalget permanent har politikerne på Christiansborg formelt lukket tæt på fire års diskussion om åbne standarder.

I realiteten har de sendt B103 tilbage til det polititiske udgangspunkt, nemlig at sikre anvendelsen af åbne standarder i den offentlige sektors it-løsninger.

Til gengæld har de ikke stoppet den aktuelle religionskrigs-lignende debat om dokumentformaterne OOXML og ODF.

En lykkelig udgang
Beslutningen om at sende bolden over til eksperterne kan godt være en lykkelig udgang på det politiske ønske om åbne standarder.

Metoden kan sagtens vise sig at være operationel.

Men aftalen vil ikke stoppe verserende eller kommende it-religionskrige om, hvilke standarder, der nu er bedst.

Og skal heller ikke gøre det.

Der er nemlig ikke nødvendigvis noget galt med netop denne type religionskrige - så længe de udkæmpes på ord med afsæt i argumenter og viden.

Tværtimod er det engagement af den type, der skal være med til at demokratisere teknologien.

Men argumenterne kan kun holde debatkrigen i gang et stykke tid.

Når argumenter ikke fører til en afgørelse, så bliver debatten stadig mere skinger og unuanceret, og så bliver det endnu mere besværligt at træffe en beslutning på baggrund af argumenterne.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.