Artikel top billede

De fleste smartphones har touchscreen

I denne uge har flere analysefirmaer udsendt en række undersøgelser af smartphones, der viser, at størstedelen bliver solgt med touchscreen.

Computerworld News Service: Ifølge analysefirmaet Canalys' nye rapport udgjorde touchscreen-telefoner 55 procent af de 54,5 millioner smartphones, der er blevet solgt i fjerde kvartal 2009. I alt er der blevet solgt 75 millioner touchscreen-telefoner i 2009, hvilket svarer til 45 procent af de 166 millioner smartphones, som blev solgt i løbet af hele året.

Canalys fortæller, at Apple stadig er ledende på markedet for touchscreen-smartphones med omkring 25 millioner enheder solgt over hele verden.

Nokia haler dog ind på Apple, og firmaets salg eksploderede i det foregående år, fra lidt mere end 500.000 solgte enheder i 2008 til 22,4 millioner i 2009. Nokia ramte markedet med adskillige touchscreen-enheder i år, som for eksempel N97 og N900.

HTC og Samsung afrundede top fire med et salg på henholdsvis 7,7 millioner og 4,8 millioner enheder.

I forhold til styresystemer til smartphones, så fandt Canalys, at Symbian fastholder sin førsteplads, og det open source-baserede operativsystem fandtes i 78,5 millioner smartphones solgt i 2009, eller omkring 47 procent af alle solgte enheder.

Research in Motion kom på andenpladsen med 34,5 millioner smartphones, og Apple på tredjepladsen med 25 millioner.

Selvom Googles Android kun kom ind på en fjern femteplads på Canalys' liste, så var det dog det hurtigst voksende styresystem, og salget er da også steget fra 600.000 solgte smartphones i 2008 til 7,8 millioner i 2009.

RIM er stadig i toppen på det amerikanske smartphone-marked

iPhone på 2. og 4. pladsen

Godt nok står touchscreen-telefonerne for alt hypen for øjeblikket, men RIM har stadig stor succes med sin trackball-baserede BlackBerry Curve-serie. Ifølge de nyeste tal fra IDC, overgik Curve både Apple iPhone 3GS og iPhone 3G i årets fjerde kvartal.

Apple iPhone 3GS og 3G var henholdsvis den andet- og fjerdebedst sælgende enhed i årets fjerde kvartal, mens Motorolas Android-baserede Droid-smartphone kom på en tredjeplads.

Derfra dominerer RIM smartphone-salget totalt med BlackBerry Pearl (femteplads), Bold (sjetteplads), Storm (syvendeplads) og Tour (niendeplads) alle på top 10.

Analysehuset Comscore har i mellemtiden fundet ud af, at RIM på samme måde dominerer markedet for styresystemet til smartphones i USA, og virksomhedens styresystem var således installeret på 41,6 procent alle solgte smartphones i USA i årets fjerde kvartal.

Apples iPhone-styresystem var nummer to på markedet med 25,3 procent, mens Windows Mobile-baserede enheder udgjorde 18 procent af alle solgte smartphones i USA.

Selvom RIM's BlackBerry-enheder dominerede smartphone-markedet, så repræsenterede de stadig kun en lille del af alle de mobiltelefoner, der blev solgt i USA. Ifølge Comscore udgjorde RIM-enheder kun 6,4 procent af alle mobile enheder solgt i USA i fjerde kvartal.

Motorola (24,9 procent af alle solgte mobil-enheder), LG (21,7 procent af alle solgte enheder) og Samsung (20,4 procent af alle solgte enheder) nåede alle ubesværet ind foran RIM på listen over de bedst sælgende producenter af mobile enheder i USA i 2009's fjerde kvartal.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere