Her er vinderen af flest offentlige udbud i 2009

Atea, KMD, Fujitsu eller IBM. Hvem vandt flest udbud i det offentlige i 2009? Læs toplisten her.

Og det endelige svar er: KMD.

KMD er den mest vindende leverandør af offentlige it-udbud i 2009. Det fremgår af en rapport fra CEDI (Center for Digital Forvaltning).

Flertallet af KMD's vundne udbud er hos kommunerne.

Det skal bemærkes, at tallene er baseret på de officielle offentliggørelser af udbudsafgørelser i EU's
udbudsdatabase inden for det pågældende kalenderår.

Da et typisk EU-udbud tager tre til seks måneder at gennemføre fra annoncering til afgørelsen bekendtgøres, vil opgørelsen derfor være præget af en tilsvarende periodeforskydning.

De pågældende udbud, CEDI har set på, havde en værdi på godt tre milliarder kroner i 2009 - svarende til omkring 20 procent af det samlede årlige it-forbrug i det offentlige.

KMD jubler
Den nye salgs - og marketingsdirektør hos KMD, Karen Nielsen, glæder sig over placeringen.

"Vi er naturligvis rigtig glade for resultatet og det faktum, at vi igen i år tager førstepladsen på vundne offentlige udbud. For os er det en indikator på, at vi har konkurrencedygtige it-løsninger, som kunderne sætter pris på," siger hun.

Samtidig forklarer hun, at det ikke er så overraskende, at KMD ligger så højt i forhold til kommunerne.

"Det er jo her vi har vores kernemarked, og det er da også vores forventning, at vi skal ligge højt på det marked," siger hun.

Hun peger samtidig på, at KMD dækker en bred vifte af løsningskategorier.

"Vi er jo et stort hus med mange kompetencer og forretningsområder. Men det er naturligvis tilfredsstillende, at vi også evner at vinde udbud på de forskellige områder," siger hun.

På andenpladsen og ned
På andenpladsen over leverandører, der er gode til at gøre sig lækre i udbud, er Atea Danmark med otte udbudssejre.

Se hele listen på næste side

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.