Her er vinderen af flest offentlige udbud i 2009

Atea, KMD, Fujitsu eller IBM. Hvem vandt flest udbud i det offentlige i 2009? Læs toplisten her.

Og det endelige svar er: KMD.

KMD er den mest vindende leverandør af offentlige it-udbud i 2009. Det fremgår af en rapport fra CEDI (Center for Digital Forvaltning).

Flertallet af KMD's vundne udbud er hos kommunerne.

Det skal bemærkes, at tallene er baseret på de officielle offentliggørelser af udbudsafgørelser i EU's
udbudsdatabase inden for det pågældende kalenderår.

Da et typisk EU-udbud tager tre til seks måneder at gennemføre fra annoncering til afgørelsen bekendtgøres, vil opgørelsen derfor være præget af en tilsvarende periodeforskydning.

De pågældende udbud, CEDI har set på, havde en værdi på godt tre milliarder kroner i 2009 - svarende til omkring 20 procent af det samlede årlige it-forbrug i det offentlige.

KMD jubler
Den nye salgs - og marketingsdirektør hos KMD, Karen Nielsen, glæder sig over placeringen.

"Vi er naturligvis rigtig glade for resultatet og det faktum, at vi igen i år tager førstepladsen på vundne offentlige udbud. For os er det en indikator på, at vi har konkurrencedygtige it-løsninger, som kunderne sætter pris på," siger hun.

Samtidig forklarer hun, at det ikke er så overraskende, at KMD ligger så højt i forhold til kommunerne.

"Det er jo her vi har vores kernemarked, og det er da også vores forventning, at vi skal ligge højt på det marked," siger hun.

Hun peger samtidig på, at KMD dækker en bred vifte af løsningskategorier.

"Vi er jo et stort hus med mange kompetencer og forretningsområder. Men det er naturligvis tilfredsstillende, at vi også evner at vinde udbud på de forskellige områder," siger hun.

På andenpladsen og ned
På andenpladsen over leverandører, der er gode til at gøre sig lækre i udbud, er Atea Danmark med otte udbudssejre.

Se hele listen på næste side

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.