Artikel top billede

Ny kommune-chef til koncert på KMD's regning

Endnu en kommunaldirektør har været til koncert betalt af KMD. Kort efter landede KMD en ordre på 48,7 millioner kroner uden om udbud.

Kommunaldirektøren i Hillerød Kommune og hans kone fik en Madonna-koncert og middag betalt af KMD.

Kort efter indgår kommunen en kontrakt til 48,7 millioner kroner med KMD uden om udbud.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Afsløringen kommer i kølvandet på Computerworlds artikler om kommunale topchefers rock-koncert, golfturneringer og fodboldkampe betalt af it-leverandøreren KMD.

I Hedensted Kommune var kommunaldirektøren dog ikke til Madonna-koncert, men i stedet til lidt hårdere rock i form af en AC/DC-koncert i Parken med betalt overnatning.

Hedensted Kommune erkender i dag, at den skulle være gået i udbud med den ordre, der i stedet tilfaldt KMD uden om udbud.

I Hillerød Kommune fik kommunaldirektøren, der i øvrigt tidligere har været meget lidt snakkesalig, da Computerworld satte fokus på kommunens store kontrakt med KMD, også middag betalt af KMD.

Det skete umiddelbart inden Madonna-koncerten, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Afviser kritik

Kommunaldirektøren afviser over for avisen, at billetter og mad fra KMD er et problem.

"Når man vælger at sige ja tak til de ting, så gør man det bevidst. Der er ingen, der skal beklikke min ære og sige, at jeg har taget imod bestikkelse. Jeg mener, at jeg uden problemer kan stå på mål for, hvad jeg deltager i af kundearrangementer. Som kommunaldirektør kan man skille skæg for sig og snot fra sig, og det kan jeg. Og hvis man ikke kan det, har man et ledelsesproblem," siger kommunaldirektør Peter Zahlekjær til avisen.

Borgmesteren indskærper nu reglerne over for de ansatte i kommunen.

Sekretariatschef: Ingen gaver over 200 kroner
Computerworld har tidligere søgt aktindsigt i kommunen, hvor en del af anmodningen lød:

"Vi ønsker ligeledes indsigt i alle gaver, som borgmesteren, medlemmer af økonomiudvalget eller kommunens personale måtte have modtaget fra KMD eller SAP. Herunder gaver som kommunaldirektøren, økonomidirektøren eller it-chefen måtte have modtaget fra KMD eller SAP."

I afgørelsen fra kommunen lød det:

"Endelig kan jeg oplyse, at ingen i Hillerød Kommune, ifølge vores vurdering, har modtaget gaver fra KMD med en værdi på over 200 kroner."

Afsender af afgørelsen var fra kommunens sekretariatschef.

Kommunalchef: Jeg betragtede det ikke som gave
I dag siger Peter Zahlekjær til Computerworld om afgørelsen:

"Svaret på, hvorfor vi ikke har opgivet det som gave, er, at jeg ikke har betragtet det at deltage i KMD-kundearrangementer som andet og mere end kundearrangementer, hvor der er mulighed for at netværke. Og ikke at betragte som en gave."

Så du betragter ikke KMD-arrangementer som gaver?

"Altså, jeg har hidtil ikke betragtet KMD-arrangementer som en gave. Og hvis det er at betragte som en gave, så vil jeg da i sagens natur straks ophøre med at deltage i den slags ting," siger han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere