Artikel top billede

Medier: Google forlader nu Kina

Google har tidligere truet med at forlade Kina. Nu sætter kineserne en dato på søgegigantens tilbagetrækning.

Der svirrer hårdnakkede rygte i de kinesiske medier om, at søgegiganten Google vil forlade landet efter tovtrækkerier med landets myndigheder.

Ifølge en kinesisk avis kommer der komme en officiel udmelding fra Google allerede i næste uge.

Begrundelsen for tilbagetrækningen er angiveligt, at Google ikke længere vil finde sig i myndighedernes censur og net-spionage. Det skriver businessweek.

Farvel den 10. april

Avisen China Business News citerer et kinesisk reklamebureau, der samarbejder med Google, for at sige, at "vi har fundet ud af, at Google forlader Kina den 10. april, men informationen er ikke blevet bekræftet af Google endnu."

Googles talskvinden i Kina, Marsha Wang, ønsker ikke at kommenterer mediernes påstande om en lukning.

Søgemaskinens danske pressechef har heller ingen kommentarer til sagen.

"Sådanne udmeldinger kommer ikke fra os, men fra vores internationale talspersoner," siger Kirsten Dinesen fra Googles danske pr-bureau.

International krise

Der har været en lang række bataljer mellem de kinesiske myndigheder og Google.

Søgegiganten har luftet sin utilfredshed med den kinesiske regerings metoder overfor menneskeretsaktivister og den udbredte politiske censur af nettet.

Google har tidligere truet med at forlade landet, fordi man ikke har ønsket at bliver underlagt statslig censur.

Hvis Google forlader landet, kan det få massive konsekvenser, lyder det fra en dansk ekspert i international økonomi på Københavns Universitet, Jens Ladefoged Mortensen.

Han har tidligere sagt til Computerworld, at det kan udvikle sig til en regulær international handelskrig og global økonomisk krise, hvis den kinesiske regering vælger at stå stejlt over for Googles trusler om at lukke dets kontorer i Kina.

I forvejen er Google presset på det kinesiske søgemarked af den lokale søgegigant Baidu.

Kina er dog et gigantisk marked, der ekspanderer voldsomt, og derfor er forretningsmulighederne meget store for virksomheder som Google, hvilket kan trække processen i den modsatte retning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere