Artikel top billede

Forrester: Fremtiden er usikker for SAP's NetWeaver

SAP's kunder bør i fremtiden ikke være afhængige af leverandørens NetWeaver-teknologi til at imødekomme alle deres behov for middleware, mener Forrester Research.

Computerworld News Service: "Faktum er, at SAP i de seneste adskillige år er kommet bagud i arbejdet med at skabe og vedligeholde en samlet platform. Det har været årsag til megen bekymring blandt klienterne," siger John Rymer, som er analytiker hos Forrester, under en telekonference mandag.

SAP havde en gang et mål om at konkurrere inden for middleware med Oracle og IBM, men sådan er det ikke længere, tilføjer han.

Selvom der er en chance for, at SAP vil forsøge at "genoplive" udviklingen af NetWeaver for at hale ind på de to konkurrenter, "er sandsynligheden for, at det sker, meget lille," vurderer John Rymer.

SAP vil nærmere følge et ud af to scenarier, lyder prognosen. I første scenarium finder SAP strategisk sammen med en Java-orienteret middleware-partner som IBM samt med Microsoft og dens .Net-teknologi. Det er ikke store chancer, for at denne Java-partner bliver SAP's nemesis gennem lang tid, Oracle, mener han.

Der er ifølge John Rymer dog størst sandsynlighed for, at SAP adopterer et leverandør-agnostisk standpunkt til Java, forsætter samarbejdet med Microsoft og åbner sig for open source-muligheder i forhold til middleware.

Flere detaljer til maj

SAP's kunder kan fint stadig benytte sig af NetWeaver til at udvide deres forretningsapplikationer fra SAP men bør undgå at bruge teknologien i komplekse middleware-projekter, der spænder over hele organisationen, mener John Rymer og tilføjer, at Forrester synes, at man bør kigge efter andre leverandører.

Men SAP har faktisk fuld tillid til NetWeaver og har store planer for teknologien, skriver talskvinde Shabana Khan via e-mail.

NetWeaver er "den teknologi, der lægger til grund for vores løsninger. Den understøtter ledelse og administration på tre områder: 1. Lifecycle management, 2. Master data management og 3. Business process management. Disse tre markeder vil vi gå efter med NetWeaver som standalone men også til at understøtte SAP-applikatione," forklarer hun.

"NetWeaver er vores platform og vil fortsat være vores platform - der er utrolig meget innovation, vi fortsat har tænkt os at bringe ind i denne teknologi," siger Shabana Khan.

SAP vil ifølge Shabana Khan frigive yderligere detaljer om sine planer for NetWeaver ved virksomhedens Sapphire-konference i maj.

SAP innoverer med dansk topchef i spidsen

Samtidig går SAP efter guldet med projekter som samarbejds- og problemløsnings-værktøjet 12Sprints, der gør brugerne i stand til at trække data ind fra en lang række systemer og kilder.

"Denne slags software, denne slags ideer, udgør et marked, der står på vid gab. Oracle og IBM er endnu ikke altdominerende i denne kategori," siger John Rymer.

Mandagens telekonference er del af en serie af lignende begivenheder, som Forrester holder i denne uge for klienter efter en periode med omvæltninger hos SAP, der har været præget af utilfredshed blandt kunderne over supportomkostninger, et svækket softwaresalg og en række udskiftninger i den øverste ledelse heriblandt udpegelsen af koncerncheferne Bill McDermott og danske Jim Hagemann Snabe.

SAP omgrupperer, mens Sapphire nærmer sig, og de sidste forberedelser gøres før den længeventede bredere udrulning af Business ByDesign, som er SAP's SaaS-produkt i mellemklassen.

Virksomheden forsøger at innovere ved hjælp af eksempelvis agil softwareudvikling, såkaldt in-memory-teknologi samt udbygning af en række SaaS-udvidelser til dens lokale ERP-applikationer.

SAP forsøger også på at opbygge stærkere forbindelser mellem dens softwaremoduler som en del af et langsigtet fokus på end-to-end-processer," siger analytiker hos Forrester, Roy Wildeman, som også deltog i telekonferencen.

"Tættere integration vil give SAP muligheder for krydssalg, men vil også udgøre en ny udfordring for kunderne. Det kommer til at betyde for folk, at koden bliver endnu sværere at tilpasse. Idet softwaren bliver mere integreret, kan kortlægning af alle afhængighederne vise sig at blive et helt projekt i sig selv, hver gang noget skal ændres," siget Roy Wildeman.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere