Artikel top billede

Sådan vil Microsoft vinde dig over til IE9

Microsoft vil vinde brugerne tilbage til Internet Explorer med to teknologiske hovedvåben. Se hvilke her.

Computerworld News Service: Den næste version af Internet Explorer, IE9, er stadig i det spæde "Platform Preview"-stadie, men Microsoft slår allerede nu på tromme for den ny browser og giver udviklerne mere tid til at teste hastigheden, kompatibiliteten og ydelsen i den tidlige udviklerversion.

Du kan læse mere om IE9 her.

I takt med at flere erhvervsapplikationer ender online, bliver browsernes ydelse og pålidelighed vigtigere for it-cheferne.

I løbet af det sidste år har Internet Explorer tabt otte procentpoint af sin markedsandel, mens browsere som Firefox, Chrome og Safari alle har vundet markedsandele, viser tal fra Net Applications.

Det kan du læse mere om her.

Hurtigere JavaScript-motor

Microsoft sigter efter at vinde brugerne tilbage med to hovedforbedringer i IE9: Understøttelse af HTML5 og en ny, hurtigere JavaScript-motor ved navn Chakra, fortæller general manager for Internet Explorer, Dean Hachamovitch.

"IE9 vil gøre HTML5-applikationer bedre ved at udnytte pc'ens hardware via Vista og Windows 7," siger han.

Med pc'ens hardware mener Hachamovitch den grafiske processor, GPU'en, som står for megen grafisk udregning i arbejdsbyrder såsom videoredigering og spil.

I en demonstration under hans foredrag ved MIX10 midt i marts sammenlignede Hachamovitch afspilningen af en HTML5-video i HD-kvalitet i IE9 Platform Preview på en Windows 7-netbook med den samme video afspillet i Chrome-browseren.

I Chrome hakkede videoen og brugte hele CPU'ens arbejdskraft, mens videoen i IE9 kørte glat og brugte langt mindre processorkraft.

Hachamovitch har været urokkelig i sin mission om at basere IE9 på GPU-drevet HTML5, der er den mest avancerede version af hypertext markup language, som er markup-sproget bag alle websider.

HTML5 bruger computerens GPU til at understøtte rigere video, audio og grafik direkte i browseren, hvorved noget af arbejdsbyrden gerne skulle løftes fra CPU'en, og derved øge computerens generelle ydelse.

Det ultimative potentiale ved HTML5 er, at det vil sætte en stopper for afhængigheden af downloadede proprietære browsertilføjelser såsom Adobe Flash.

Læs også: Windows Phone 7 og open source hitter hos Microsoft-udviklerne.

Sådan skal IE9 banke Firefox og Chrome helt hjem

Microsoft sigter efter med IE9 at hale ind på og overgå konkurrenter som Firefox, Chrome og Safari i forhold til understøttelse af HTML5 og lover at blive bedre til at overholde standarderne fra den internationale standardiseringsorganisation for World Wide Web Consortium (W3C).

Microsoft oplyser, at IE9 vil understøtte følgende funktioner fra HTML5:

Det populære videoformat h.264, der bruges af sites som YouTube og Vimeo; indlejret audio, hvor man med tags i en websides kildekode kan linke direkte til lydfiler; samt SVG (scalable vector graphics), hvilket er grafik, der kan skaleres helt glat, fordi den tegnes som vektor i stedet for bitmap.

Og hvad betyder alt dette så for erhvervslivets brugere og it-chefer?

Da Microsoft ikke har offentliggjort nogen endelig lanceringsdato for IE9 eller blot en tidsplan for en beta-version, så kan Hachamovitch endnu ikke diskutere de nye sikkerhedsfunktioner i IE9.

Men når det kommer til kompatibilitet, som også er en stor bekymring for enhver virksomheds it-afdeling, så understreger han, at det samme markup-sprog fra IE7 og IE8 kan bruges i IE9, hvor det vil give bedre hastighed og ydelse. Derudover vil hardwaren og i særlig grad GPU'en blive udnyttet mere effektivt med IE9.

Der er denne forestilling om underudnyttet hardware, og it-chefer med stramme budgetter vil få så meget som muligt ud af deres hardware med IE9 på grund af GPU-drevet HTML5," understreger Hachamovitch.

IE9 Platform Preview fungerer på Vista SP2 og selvfølgelig Windows 7, men virksomheder og forbrugere, der stadig kører Windows XP er ude af spillet, da Microsoft har bekræftet, at IE9 ikke vil understøtte Windows XP.

Dette gør Microsoft selv til den første store browserudvikler, der dropper understøttelsen af XP, hvilket tydeligvis er et forsøg på at motivere brugerne af XP til at opgradere.

Det til trods vil adoptionen af IE9 alligevel stå over for det faktum, at Windows XP stadig er langt det mest populære styresystem med 64,5 procent af det samlede marked, viser tal for marts fra Net Applications.

IE9 Platform Preview er blevet downloadet 700.000 gange fra Microsofts IE9 Test Drive-site, og 60 procent af de hidtil fundne fejl er allerede blevet rettet, oplyser en kilde tæt på Microsoft, der beder om at forblive anonym.

Microsoft har bekræftet, at virksomheden vil offentliggøre en ny udvikler-build af IE9 Platform Preview hver ottende uge.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere