Erfaren databasemand: SQL Azure er umoden

SQL Azure er direkte uegnet som produktions-system, mener databaseadministratorer. Se her hvorfor.

"Det er en ufattelig dårlig ide at lægge produktions-systemer op i SQL Azure."

Databaseadministratoren (DBA) Martin Schmidt fra Miracle har sammen med Mark S. Rasmussen fra iPaper set nærmere på muligheder og begrænsninger i Microsofts cloud-baserede database SQL Azure.

I eftermiddag vil de to på Miracle OpenWorld-konferencen under sessionen "SQL Azure for DBA´s" give deres bud på, hvorvidt SQL Azure fra et DBA-synspunkt er moden som produktions-database.

Den korte version af præsentationen er, at SQL Azure ikke er klar til produktionsmiljø.

Er DBA-arbejde muligt på SQL Azure?
"Vi planlagde at lave en præsentation om cloud computing til konferencen. Det var oplagt at tage fat i SQL Azure. Vi har set en del Microsoft-præsentationer, hvor alt er rosenrødt og fantastisk med mulighed for at skalere uendeligt. Alle de historier man har hørt så meget om," fortæller Martin Schmidt.

De to udviklere ville se på, hvordan SQL Azure vil fungere ud fra deres daglige virke som udvikler og database-administrator.

Mark S. Rasmussen så på, hvordan det er at skrive kode op mod databasen, mens Martin Schmidt så på mulighederne for at tilgå et normalt system hos en af kunderne, hvis det kørte på SQL Azure.

"Hvilke muligheder er der for at se, hvordan databasen kører, hvad kører dårligt, har vi problemer nogle steder og hvad er det, systemet bruger tid på," siger Martin Schmidt.

Ikke godt for SQL Azure
Indgangsvinklen med at vurdere SQL Azure ud fra kriterier som enhver anden produktionsmoden database faldt ikke ud til SQL Azures fordel.

"Vores præsentation er ikke positiv over for SQL Azure," siger Martin Schmidt.

"Vi har stillet os selv spørgsmålet, om vi kan bruge det her til noget professionelt. Der har vi valgt at være hudløse ærlige og sige: "Jamen, det er svært" Vores sidste slide lyder "Why use SQL Azure?" og er ellers helt blank," siger han.

Det kan lyde som om, de to bevidst er gået efter at finde alle de dårlige egenskaber ved SQL Azure, men ifølge Martin Schmidt har de to anlagt en objektiv, professionel indstilling.

"Hvis vi havde fundet et scenarie, hvor det ville være genialt at anvende SQL Azure, så ville vi have taget det med, men det har vi ikke."

Sessionen i eftermiddag vil præsentere resultaterne af deres undersøgelser, men allerede nu kan Computerworld løfte sløret for nogle af resultaterne.

Se Microsofts svar på kritikken her.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

05. september 2018 | Læs mere


Automatisering og digitale assistenter - sådan kan du bruge fremtidens teknologi i dag

Hør om automatisering og digitale assistenter og lær hvordan du kan anvende de moderne teknologier til, at blive mere effektiv og skabe bedre brugeroplevelser.

13. september 2018 | Læs mere


Premium
Fyringer kan være på vej i kølvandet på KMD-outsourcing: "Vi vil sammen med IBM bruge resten af året på at se på på medarbejdernes kompetencer"
Interview: KMD outsourcer 300 ansatte til IBM, men efter nytår er det antal efter alt at dømme reduceret til færre medarbejdere. Det bekræfter KMD over for Computerworld.
Computerworld
Datatilsynet advarer om falske GDPR-tilsyn: Mystiske folk i tøj fra sikkerhedsfirma dukkede op hos dansk ørelæge
Dansk klinik er blevet udsat for et mistænkeligt besøg af to mænd i forklædning som tilsynsfolk fra Datatilsynet. Datatilsynet kommer nu med et opråb: "Jeg håber, at vi med denne advarsel kan undgå, at det gentager sig."
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
Stor outsourcing i Region Hovedstaden kan føre til medarbejderflugt
Der er en risiko for, at vigtige it-medarbejdere vælger at forlade Region Hovedstaden, hvis et nyt stort outsourcing-projekt gennemføres.
White paper
Kom lettere i mål med Deep Learning
I dette whitepaper får du viden om de forskellige teknologier samt en hurtig introduktion til IBM PowerAI. Det er en ”enterprise-ready” software stack bestående af udvalgte frameworks og IBM-produkter til brug indenfor Deep Learning (DL).