Artikel top billede

Dansk udvikler hitter med udvikling af apps til iPhone

Interview: Mikkel Bruun skabte den første betalte iPhone-applikation målrettet danskere. Se hvad han arbejder med nu.

"Jeg udviklede min første applikation, fordi jeg var træt af ikke at vide, om jeg skulle gå eller løbe til stationen for at nå et tog," siger Mikkel Bruun.

Sådan opstod ideen til at udviklede applikationen iTog - en iPhone-applikation der automatisk registrerer, hvilken station brugeren er tættest på, og derefter viser afgangstiderne for de næste tog.

Du kan læse mere om, hvorfor Apples App Store er et hit hos udviklerne her

Mikkel Bruuns app kom i sin første version på App Store i oktober 2008.

Det var den første betalte app målrettet et dansk publikum. Den første version var meget simpel, og havde heller ikke taget Mikkel Bruun lang tid at udvikle.

"Den første version tog tre dage at udvikle fra jeg fik ideen til den var færdig," siger Mikkel Bruun.

iTog blev et hit

Alligevel blev iTog en kæmpe succes. I løbet af en uge var den mest solgte på App Store i Danmark.

"Det var ikke lige det, jeg havde regnet med. Nu er det ved at være lang tid siden, den har solgt godt, men da den solgte mest, kunne jeg tjene en månedsløn," siger Mikkel Bruun.

Mikkel Bruun er ikke i tvivl om, hvorfor Apples platform er populære hos hobbyudviklerne. Han synes, at det er nemt at udvikle til og kan godt lide, at man som udvikler ved hvilket produkt, der udvikles til.

"Det er betydeligt nemmere end, hvis jeg ville udvikle til Symbian-platformen, hvor det kan ende på mange forskellige enheder," siger Mikkel Bruun.

Symbian er ellers den mest udbredte smartphone platform og findes blandt andet i en lang række Nokia-telefoner.

Du kan læse om udviklingen på smartphone-markedet her

Derfor vil virksomhederne have apps

Mens Mikkel Bruun i begyndelsen udviklede applikationer, han selv havde brug for, er han nu også begyndt at lave konsulentarbejde for virksomheder.

"Nogle virksomheder bruger det som en en del af deres forretning, for eksempel så kunder kan tilgå deres system fra en iPhone. Andre bruger det i markedsføring, hvor de laver en gratis app, hvor potentielle kunder kan modtage billeder, videoer og så videre," siger Mikkel Bruun.

Selvom Mikkel Bruun ikke har droppet lønmodtager-jobbet som systemudvikler, og stadig kun har apps-udvikling som en fritidsbeskæftigelse, mener han dog, at der er gode muligheder i at udvikle for virksomheder.

"Det er helt sikkert penge i at udvikle egne applikationer til App Store, specielt på det internationale marked. Hvis man så kombinerer det med freelance-udvikling for virksomheder, kan det sagtens være et fuldtidsjob," siger Mikkel Bruun.

Du kan læse om hvilke mobilteknologier, der får særlig stor betydning for virksomheder her

Du kan også følge med i bloggen, hvor Computerworlds brugere skal være med til at give opskriften på den gode app her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere