Foto: Stig Stasig.

Claus Hjort digitaliserer: Jeg har brug for pengene

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har et hul i kassen, og de manglende penge vil han i høj grad hente ved hjælp af it-projekter.

Digitalisering, digitalisering og digitalisering af den offentlige sektor.

Det var mantraet, da toppen af dansk erhvervsliv samt flere topministre her til eftermiddag mødtes i Dansk Design Center for at diskutere fremtidens vækst og velfærd i et højhastighedssamfund.

"Vi skal prioritere benhårdt i det offentlige de kommende år. Vi skal lære ikke at bruge flere penge, men at bruge pengene bedre. Derfor giver det mening at bruge digitalisering," fortalte finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i sin tale.

Efterfølgende blev der skudt i gang i en paneldebat, hvor topcheferne fra DI, KMD og Telia deltog; henholdsvis Hans Skov Christensen, Lars Monrad-Gylling, Jesper Brøckner samt finansministeren.

Herefter spurgte ordstyrer Morten Løkkegaard finansministeren, hvordan det offentlige skulle bruge de digitale løsninger.

"Det må de finde ud af. Jeg har brug for pengene som finansminister," svarede Claus Hjort Frederiksen.

Han nævnte dog, at udgifter til brevpost i dag er to milliarder kroner i det offentlige, og at der her er over en milliard kroner at spare.

Løsninger i spil
Lars Monrad-Gylling, der også er formand for IT-Branchen, mener, at der er en række konkrete forslag i den rapport, som Højhastighedskomiteen udarbejdede i januar.

"Højhastighedskomiteen ligger med ret konkrete anvisninger, og jeg føler, at der er en masse ting, der ligger lige til højrebenet. Der ligger ting, som vi kan gøre, uden at vi skal finde den store pengepung frem," siger Lars Monrad-Gylling

Han fremhæver, at der allerede nu er en række lavthængende frugter, som politikerne kan gribe fat i.

DI's administrerende direktør, Hans Skov Christensen, pointerede, at det er strengt nødvendigt, at Danmark bliver bedre til at udnytte de teknologiske muligheder, hvis Danmark skal klare sig i den internationale konkurrence.

"Vi skal op i gear, hvis vi skal klare os. Vi skal ændre det aktuelle billede af Danmark, hvor vi er i bund i forhold til vækst, og vi skal konstatere, at vi har hjælp, der skal anvendes, og som vi ikke er dygtige nok til at anvende," siger Hans Skov Christensen.

Den sidste paneldeltager, DI ITEK-formanden Jesper Brøckner fra Telia, fremhævede, at der var behov for, at det offentlige bruger nogle af de midler, som staten får ind via mobilfrekvens-auktionerne. Han hæfter sig også ved, at Danmark "synker ned i produktivitet og velfærd".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.