Artikel top billede

Datamængden eksploderer de kommende år

Mængden af digital information vil stige kraftigt i fremtiden viser ny rapport fra IDC. Samtidig vil langt mere data passere skyen.

Selvom det i 2009 var krisetider, så steg mængden af digital information med hele 62 procent til et samlet niveau på 800.000 milliarder gigabyte.

Det viser en ny rapport fra IDC, sponsoreret af EMC. I rapporten er der også taget et blik på fremtiden, og det ser kun ud til at gå en vej.

I 2010 forventes det således, at digital information vil når svimlende 1.200.000 milliarder gigabyte. Det tal kan være mere end almindeligt svært at forhold sig til, men rapporten kommer også med nogle sammenligninger, der kan sætte det lidt i perspektiv.

Mængden af digital information, der vil blive skabt i 2010, svarer til, at serien '24 timer' kørte i 125 millioner år, eller at alle folk på Jorden skrev beskeder på Twitter konstant i 100 år.

Så kan det diskuteres, om disse sammenligninger gør tallet mere forståeligt.

Fra analog til digital information

I rapporten er der regnet på datamængderne 10 år frem. Således forventes det, at der i 2020 vil være 44 gange så meget digital information som i 2009.

Dette er drevet af en forventning om, at alle større former for medier - tv, tale, radio og print - vil tage det fulde skridt fra analog til digital.

Per Andersen, der er direktør i IDC Nordic, mener, at de stadig stigende mængder af digital indformation stiller øgede krav til den måde, virksomhederne administrerer deres data på.

"Virksomhederne skal finde ud af, hvordan de bedst opbevarer så mange data, og så bliver det også vigtigt at kunne rydde op i informationen løbende, så virksomhederne ikke gemmer mere end højest nødvendigt," siger Per Andersen.

Mere data i skyen

Rapporten forudser også, at over en tredjedel af al digital information til den tid vil enten være i skyen eller passere igennem den.

"Der er en stor kulturel overvindelse, inden vi når dertil. Virksomhederne skal vende sig til tanken om, at information godt kan ligge i skyen, og at det ikke er mere farligt, end at det ligger alle mulige andre steder," siger Per Andersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?