Artikel top billede

Intel på banen med alternativ tablet-platform

Virksomheden Intel har afsløret en ny Oak Trail processor-arkitektur målrettet det hurtigt voksende tablet-marked.

Computerworld News Service: Intel har benyttet konferencen Computex - som blev skudt i gang i Taiwan i denne uge - til at annoncere en ny chip særligt beregnet til tablets, såvel som en dual-core Atom processor til netbook-computere.

Intel har længe nydt godt af den symbiotiske position på det succesfulde pc-marked. Platformen går under navnet "Wintel," eftersom styresystemet Microsoft Windows er stort set synonym med Intels processor. Selv Apple har efterhånden accepteret Intels hardware-arkitektur til virksomhedens Mac OS X-systemer.

I en tid med stadigt større mobilitet er Intel dog i samme båd som Microsoft - virksomhedernes de facto dominans er under beskydning.

Både Microsoft og Intel skal forsvare sig mod konkurrenter på kerneområderne, samtidig med at begge virksomheder kæmper for at få del i markedet for mindre, mobile platforme.

Smartphonen er den nye computer

Smartphones er sammen med tablet-pc'erne i fuld gang med at ændre den måde, folk bruger computere på. En undersøgelse af en række forretningsfolk kunne konkludere, at næsten 40 procent anvendte deres smartphone til forretninger, og at otte ud af 10 hellere ville opgive kaffen end deres smartphone.

Apples iPad er solgt i mere end to millioner eksemplarer på bare to måneder - og det er bare et eksempel på næste generations tablet-enheder, hvorunder man også finder produkter som den kommende HP Hurricane og Dell Streak.

Her er Oak Trail

Smartphones og tablets har det tilfælles, at de stort set alle sammen er bygget på ARM's processorteknologi frem for på Intels. Den processor-arkitektur til tablets, som Intel afslørede ved Computex - under kodenavnet Oak Trail - er et 'system på en chip' (SoC), der efter sigende skulle forbruge 50 procent mindre strøm og muliggøre afspilning af fuld HD video.

Oak Trail-processorerne forventes ikke i produktion før tidligt i 2011 - på et tidspunkt hvor salget af iPads forventes at være nået otte millioner eksemplarer.

Eee som tablet

Der er dog en enhed, der har skabt stor begejstring på Computex-konferencen - og som måske vil kunne udgøre et håb i horisonten for Wintel-platformen i mobilitetens tidsalder.

Asus afslørede nemlig sin Eee Tablet - bygget på en Intel CULV Core 2 Duo processor og med styresystemet Windows 7.

Virksomheden fortæller, at enheden kan holde strøm i 10 timer, og at formfaktoren vil være en 10 eller 12 tommer stor tablet, men selskabet kunne ikke afsløre, hvornår den forventes lanceret.

Et aspekt ved iPad, der har været med til at skabe enhedens succes, er dens muligheden for at bygge videre på erfaringen og investeringerne i applikationer fra Apples iPhone.

Tablets som Asus Eee vil dog kunne vende den model på hovedet ved at give brugerne mulighed for at opleve en konsistent brugerflade og for at bruge den samme software, som de kender fra deres Windows 7—computer.

Det er stadig ikke afgjort, hvorvidt Intel eller Microsoft kan blive dominerende spillere på markedet for tablets og smartphones, på samme måde som de har været det inden for servere og stationære computere.

En ting er dog sikkert - virksomhedernes kamp for markedsandele vil være en fordel for forbrugerne, eftersom det vil skabe konkurrence, som vil tvinge alle parter til at være innovative på designdelen og konkurrencedygtige på prisen.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital