Artikel top billede

Foto: Wynand van Niekerk.

Hvem bliver ny formand for IT-Branchen?

Computerviews: Ét navn spøger allerede særlig meget i feltet af mulige kandidater til formandsposten i IT-Branchen. Men flere ting skal falde på plads, hvis han skal sætte sig i stolen.

Computerviews: Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør, Microsoft Danmark.

Tillidspost: Bestyrelsesformand for IT-Branchen?

Det er det store spørgsmålstegn, der allerede nu stilles på ledelesgangene rundt om i danske it-virksomheder, efter KMD's direktør Lars Monrad-Gylling har meldt ud, at han stopper som formand for foreningen til efteråret.

Computerworld har talt med flere kilder tæt på foreningen. Og igen og igen nævnes navnet Jørgen Bardenfleth som en oplagt kandidat.

Alle skal tro på ham

Men - og der er et stort men - en plads i formandsstolen kræver, at flere ting falder på plads.

Nemlig at alle - også virksomheder i foreningen, der konkurrerer med it-giganten - bliver overbevist om, at Microsoft-direktøren vil arbejde for hele it-branchen.

Og altså på ingen måde vil bruge posten til at fremme Microsofts interesser i for eksempel debatten om åbne standarder.

Derfor kræves der en blåstempling fra flere Microsoft-konkurrenter, inden Jørgen Bardenfelth kan sætte sig i formandsstolen.

En langsigtet løsning

Enigheden er dog slående hele vejen rundt, når det gælder Jørgen Bardenfleths personlige lederegenskaber og kompetencer ud i stort set alle tænkelige aspekter af posten.

Han er en af de relativ få tunge it-folk, der vil kunne blive en langsigtet løsning og udfylde rummet efter Lars Monrad-Gylling.

Lars Monrad-Gylling, der, uanset om KMD selv er havnet i store vanskeligheder med udbudsrod og gave-sager, altid har formået at tage KMD-kasketten af og formandskasketten på, når han optrådte i IT-Branchen, lyder det.

I hvert fald har få - hvis nogen overhovedet - ment, at Lars Monrad-Gylling har brugt selve formandsstolen til at fremme KMD's særinteresser.

Også på det organisatoriske og politiske plan samt med hensyn til personalepleje bliver han svær at efterfølge, lyder det fra folk tæt på foreningens top.

Kompromis-kandidater er kortsigtede løsninger

Skulle Jørgen Bardenfleth ikke opnå bred opbakning, så kunne feltet af kandidater bestå af følgende:

Medstifter og tidligere formand Kim Østrup fra IBM. Han selv siger dog til Computerworld, at det ikke er noget, han har overvejet.

HP's Keld Jersild Olsen, der har en grøn profil, men næppe vil stille op i konkurrence mod Jørgen Bardenfleth.

En kompromis-kandidat, der næppe vil være en langsigtet løsning, kunne komme fra gruppen af distributører i foreningen. Over for Computerworld afviser Ole Eklund fra Actebis Computer dog, at selskabet stiller med en kandidat.

Både Thomas Honoré fra Oracle og Per Kogut fra NNIT er på nuværende tidspunkt ikke meget for at fortælle om formandsopgøret.

De fleste kilder, som Computerworld har talt med, peger altså på Jørgen Bardenfleth i kampen om formandsposten.

Men alle medlemmers frygt, for at en konkurrent måtte snuppe en magtfuld post i foreningen, kan altså spænde ben for flere kandidater.

Jørgen Bardenfleth selv siger til Computerworld:

"Ikke overraskende har jeg ingen kommentarer til det kommende formandsvalg."

Den nye formand forventes, ifølge Lars Monrad-Gylling, på plads og valgt inden for et "kvartals tid".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.