Artikel top billede

Foto: Wynand van Niekerk.

Hvem bliver ny formand for IT-Branchen?

Computerviews: Ét navn spøger allerede særlig meget i feltet af mulige kandidater til formandsposten i IT-Branchen. Men flere ting skal falde på plads, hvis han skal sætte sig i stolen.

Computerviews: Jørgen Bardenfleth, administrerende direktør, Microsoft Danmark.

Tillidspost: Bestyrelsesformand for IT-Branchen?

Det er det store spørgsmålstegn, der allerede nu stilles på ledelesgangene rundt om i danske it-virksomheder, efter KMD's direktør Lars Monrad-Gylling har meldt ud, at han stopper som formand for foreningen til efteråret.

Computerworld har talt med flere kilder tæt på foreningen. Og igen og igen nævnes navnet Jørgen Bardenfleth som en oplagt kandidat.

Alle skal tro på ham

Men - og der er et stort men - en plads i formandsstolen kræver, at flere ting falder på plads.

Nemlig at alle - også virksomheder i foreningen, der konkurrerer med it-giganten - bliver overbevist om, at Microsoft-direktøren vil arbejde for hele it-branchen.

Og altså på ingen måde vil bruge posten til at fremme Microsofts interesser i for eksempel debatten om åbne standarder.

Derfor kræves der en blåstempling fra flere Microsoft-konkurrenter, inden Jørgen Bardenfelth kan sætte sig i formandsstolen.

En langsigtet løsning

Enigheden er dog slående hele vejen rundt, når det gælder Jørgen Bardenfleths personlige lederegenskaber og kompetencer ud i stort set alle tænkelige aspekter af posten.

Han er en af de relativ få tunge it-folk, der vil kunne blive en langsigtet løsning og udfylde rummet efter Lars Monrad-Gylling.

Lars Monrad-Gylling, der, uanset om KMD selv er havnet i store vanskeligheder med udbudsrod og gave-sager, altid har formået at tage KMD-kasketten af og formandskasketten på, når han optrådte i IT-Branchen, lyder det.

I hvert fald har få - hvis nogen overhovedet - ment, at Lars Monrad-Gylling har brugt selve formandsstolen til at fremme KMD's særinteresser.

Også på det organisatoriske og politiske plan samt med hensyn til personalepleje bliver han svær at efterfølge, lyder det fra folk tæt på foreningens top.

Kompromis-kandidater er kortsigtede løsninger

Skulle Jørgen Bardenfleth ikke opnå bred opbakning, så kunne feltet af kandidater bestå af følgende:

Medstifter og tidligere formand Kim Østrup fra IBM. Han selv siger dog til Computerworld, at det ikke er noget, han har overvejet.

HP's Keld Jersild Olsen, der har en grøn profil, men næppe vil stille op i konkurrence mod Jørgen Bardenfleth.

En kompromis-kandidat, der næppe vil være en langsigtet løsning, kunne komme fra gruppen af distributører i foreningen. Over for Computerworld afviser Ole Eklund fra Actebis Computer dog, at selskabet stiller med en kandidat.

Både Thomas Honoré fra Oracle og Per Kogut fra NNIT er på nuværende tidspunkt ikke meget for at fortælle om formandsopgøret.

De fleste kilder, som Computerworld har talt med, peger altså på Jørgen Bardenfleth i kampen om formandsposten.

Men alle medlemmers frygt, for at en konkurrent måtte snuppe en magtfuld post i foreningen, kan altså spænde ben for flere kandidater.

Jørgen Bardenfleth selv siger til Computerworld:

"Ikke overraskende har jeg ingen kommentarer til det kommende formandsvalg."

Den nye formand forventes, ifølge Lars Monrad-Gylling, på plads og valgt inden for et "kvartals tid".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.