Chat på tekst-tv fra mobiltelefonen

Danmarks Radio åbner skærmen for snak via SMS-tekstbeskeder – i første omgang for Mobilix’s mobilkunder.

Af Jesper Troelstrup Andersen

Nu behøver man ikke længere have en pc med Internet-adgang ved hånden for at chatte. Danmarks Radio åbner fra 15. marts som et forsøg side 588 på tekst-tv som chat-rum. Alle der har tekst-tv kan følge snakken på skærmenen. Man deltager i chatten ved at sende SMS-beskeder fra sin mobiltelefon. I første omgang er det udelukkende Mobilix’s mobilkunder, der kan chatte på tekst-tv, men hvis tilbuddet viser sig at blive en succes, vil det blive udvidet til at omfatte kunder hos alle mobilselskaber. På samme måde kan der blive åbnet flere chatsider om forskellige emner, hvis ideen slår an.
Danmark er det andet land på kloden, der får chat på tv. Verdenspremieren var i Norge for nogle måneder siden. Her er den nye chatmulighed hurtigt blevet populær.
Danmarks Radio ser chatsiden som en mulighed for at afprøve en ny form for interaktiv kommunikation.
– Vi håber at kunne vise, at tekst-tv har andre muligheder end information og nyheder, siger Thomas Schmidt, der er onlinechef i DR Multimedier.

Succes i Norge
Der vil være visse begrænsninger for, hvad man kan skrive på tekst-tv. Køb og salg er ikke tilladt, og deltagerne skal optræde et synonym, som de vælger første gang de chatter. Desuden skal gældende lovgivning naturligvis overholdes. Overtrædelse af disse regler kan medføre karantæne.
– Hvis vi oplever, at siden bliver misbrugt, vil vi sætte den under nøje overvågning. Men dette er indført i Norge uden nævneværdige problemer, og vi tror ikke, der er markant forskel på norsk og dansk mentalitet, siger Thomas Schmidt.
Den nye mulighed for at kommunikere på tekst-tv skal ses i forlængelse af de informations- og underholdningstilbud via SMS tekstbesked, som Mobilix lancerede i december sidste år. Lige som disse er chatmuligheden overvejende rettet mod unge.
Det koster 50 øre at sende en SMS-besked, og det kan rumme 160 tegn. Erfaringerne fra Norge tyder på, at det er korte meddelelser, der udveksles – blandt andet fordi der ligesom på Internettet udvikler sig et sæt forkortelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.