Chat på tekst-tv fra mobiltelefonen

Danmarks Radio åbner skærmen for snak via SMS-tekstbeskeder – i første omgang for Mobilix’s mobilkunder.

Af Jesper Troelstrup Andersen

Nu behøver man ikke længere have en pc med Internet-adgang ved hånden for at chatte. Danmarks Radio åbner fra 15. marts som et forsøg side 588 på tekst-tv som chat-rum. Alle der har tekst-tv kan følge snakken på skærmenen. Man deltager i chatten ved at sende SMS-beskeder fra sin mobiltelefon. I første omgang er det udelukkende Mobilix’s mobilkunder, der kan chatte på tekst-tv, men hvis tilbuddet viser sig at blive en succes, vil det blive udvidet til at omfatte kunder hos alle mobilselskaber. På samme måde kan der blive åbnet flere chatsider om forskellige emner, hvis ideen slår an.
Danmark er det andet land på kloden, der får chat på tv. Verdenspremieren var i Norge for nogle måneder siden. Her er den nye chatmulighed hurtigt blevet populær.
Danmarks Radio ser chatsiden som en mulighed for at afprøve en ny form for interaktiv kommunikation.
– Vi håber at kunne vise, at tekst-tv har andre muligheder end information og nyheder, siger Thomas Schmidt, der er onlinechef i DR Multimedier.

Succes i Norge
Der vil være visse begrænsninger for, hvad man kan skrive på tekst-tv. Køb og salg er ikke tilladt, og deltagerne skal optræde et synonym, som de vælger første gang de chatter. Desuden skal gældende lovgivning naturligvis overholdes. Overtrædelse af disse regler kan medføre karantæne.
– Hvis vi oplever, at siden bliver misbrugt, vil vi sætte den under nøje overvågning. Men dette er indført i Norge uden nævneværdige problemer, og vi tror ikke, der er markant forskel på norsk og dansk mentalitet, siger Thomas Schmidt.
Den nye mulighed for at kommunikere på tekst-tv skal ses i forlængelse af de informations- og underholdningstilbud via SMS tekstbesked, som Mobilix lancerede i december sidste år. Lige som disse er chatmuligheden overvejende rettet mod unge.
Det koster 50 øre at sende en SMS-besked, og det kan rumme 160 tegn. Erfaringerne fra Norge tyder på, at det er korte meddelelser, der udveksles – blandt andet fordi der ligesom på Internettet udvikler sig et sæt forkortelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere