Chat på tekst-tv fra mobiltelefonen

Danmarks Radio åbner skærmen for snak via SMS-tekstbeskeder – i første omgang for Mobilix’s mobilkunder.

Af Jesper Troelstrup Andersen

Nu behøver man ikke længere have en pc med Internet-adgang ved hånden for at chatte. Danmarks Radio åbner fra 15. marts som et forsøg side 588 på tekst-tv som chat-rum. Alle der har tekst-tv kan følge snakken på skærmenen. Man deltager i chatten ved at sende SMS-beskeder fra sin mobiltelefon. I første omgang er det udelukkende Mobilix’s mobilkunder, der kan chatte på tekst-tv, men hvis tilbuddet viser sig at blive en succes, vil det blive udvidet til at omfatte kunder hos alle mobilselskaber. På samme måde kan der blive åbnet flere chatsider om forskellige emner, hvis ideen slår an.
Danmark er det andet land på kloden, der får chat på tv. Verdenspremieren var i Norge for nogle måneder siden. Her er den nye chatmulighed hurtigt blevet populær.
Danmarks Radio ser chatsiden som en mulighed for at afprøve en ny form for interaktiv kommunikation.
– Vi håber at kunne vise, at tekst-tv har andre muligheder end information og nyheder, siger Thomas Schmidt, der er onlinechef i DR Multimedier.

Succes i Norge
Der vil være visse begrænsninger for, hvad man kan skrive på tekst-tv. Køb og salg er ikke tilladt, og deltagerne skal optræde et synonym, som de vælger første gang de chatter. Desuden skal gældende lovgivning naturligvis overholdes. Overtrædelse af disse regler kan medføre karantæne.
– Hvis vi oplever, at siden bliver misbrugt, vil vi sætte den under nøje overvågning. Men dette er indført i Norge uden nævneværdige problemer, og vi tror ikke, der er markant forskel på norsk og dansk mentalitet, siger Thomas Schmidt.
Den nye mulighed for at kommunikere på tekst-tv skal ses i forlængelse af de informations- og underholdningstilbud via SMS tekstbesked, som Mobilix lancerede i december sidste år. Lige som disse er chatmuligheden overvejende rettet mod unge.
Det koster 50 øre at sende en SMS-besked, og det kan rumme 160 tegn. Erfaringerne fra Norge tyder på, at det er korte meddelelser, der udveksles – blandt andet fordi der ligesom på Internettet udvikler sig et sæt forkortelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere