Chat på tekst-tv fra mobiltelefonen

Danmarks Radio åbner skærmen for snak via SMS-tekstbeskeder – i første omgang for Mobilix’s mobilkunder.

Af Jesper Troelstrup Andersen

Nu behøver man ikke længere have en pc med Internet-adgang ved hånden for at chatte. Danmarks Radio åbner fra 15. marts som et forsøg side 588 på tekst-tv som chat-rum. Alle der har tekst-tv kan følge snakken på skærmenen. Man deltager i chatten ved at sende SMS-beskeder fra sin mobiltelefon. I første omgang er det udelukkende Mobilix’s mobilkunder, der kan chatte på tekst-tv, men hvis tilbuddet viser sig at blive en succes, vil det blive udvidet til at omfatte kunder hos alle mobilselskaber. På samme måde kan der blive åbnet flere chatsider om forskellige emner, hvis ideen slår an.
Danmark er det andet land på kloden, der får chat på tv. Verdenspremieren var i Norge for nogle måneder siden. Her er den nye chatmulighed hurtigt blevet populær.
Danmarks Radio ser chatsiden som en mulighed for at afprøve en ny form for interaktiv kommunikation.
– Vi håber at kunne vise, at tekst-tv har andre muligheder end information og nyheder, siger Thomas Schmidt, der er onlinechef i DR Multimedier.

Succes i Norge
Der vil være visse begrænsninger for, hvad man kan skrive på tekst-tv. Køb og salg er ikke tilladt, og deltagerne skal optræde et synonym, som de vælger første gang de chatter. Desuden skal gældende lovgivning naturligvis overholdes. Overtrædelse af disse regler kan medføre karantæne.
– Hvis vi oplever, at siden bliver misbrugt, vil vi sætte den under nøje overvågning. Men dette er indført i Norge uden nævneværdige problemer, og vi tror ikke, der er markant forskel på norsk og dansk mentalitet, siger Thomas Schmidt.
Den nye mulighed for at kommunikere på tekst-tv skal ses i forlængelse af de informations- og underholdningstilbud via SMS tekstbesked, som Mobilix lancerede i december sidste år. Lige som disse er chatmuligheden overvejende rettet mod unge.
Det koster 50 øre at sende en SMS-besked, og det kan rumme 160 tegn. Erfaringerne fra Norge tyder på, at det er korte meddelelser, der udveksles – blandt andet fordi der ligesom på Internettet udvikler sig et sæt forkortelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.