Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Chat på tekst-tv fra mobiltelefonen

Danmarks Radio åbner skærmen for snak via SMS-tekstbeskeder – i første omgang for Mobilix’s mobilkunder.

Af Jesper Troelstrup Andersen

Nu behøver man ikke længere have en pc med Internet-adgang ved hånden for at chatte. Danmarks Radio åbner fra 15. marts som et forsøg side 588 på tekst-tv som chat-rum. Alle der har tekst-tv kan følge snakken på skærmenen. Man deltager i chatten ved at sende SMS-beskeder fra sin mobiltelefon. I første omgang er det udelukkende Mobilix’s mobilkunder, der kan chatte på tekst-tv, men hvis tilbuddet viser sig at blive en succes, vil det blive udvidet til at omfatte kunder hos alle mobilselskaber. På samme måde kan der blive åbnet flere chatsider om forskellige emner, hvis ideen slår an.
Danmark er det andet land på kloden, der får chat på tv. Verdenspremieren var i Norge for nogle måneder siden. Her er den nye chatmulighed hurtigt blevet populær.
Danmarks Radio ser chatsiden som en mulighed for at afprøve en ny form for interaktiv kommunikation.
– Vi håber at kunne vise, at tekst-tv har andre muligheder end information og nyheder, siger Thomas Schmidt, der er onlinechef i DR Multimedier.

Succes i Norge
Der vil være visse begrænsninger for, hvad man kan skrive på tekst-tv. Køb og salg er ikke tilladt, og deltagerne skal optræde et synonym, som de vælger første gang de chatter. Desuden skal gældende lovgivning naturligvis overholdes. Overtrædelse af disse regler kan medføre karantæne.
– Hvis vi oplever, at siden bliver misbrugt, vil vi sætte den under nøje overvågning. Men dette er indført i Norge uden nævneværdige problemer, og vi tror ikke, der er markant forskel på norsk og dansk mentalitet, siger Thomas Schmidt.
Den nye mulighed for at kommunikere på tekst-tv skal ses i forlængelse af de informations- og underholdningstilbud via SMS tekstbesked, som Mobilix lancerede i december sidste år. Lige som disse er chatmuligheden overvejende rettet mod unge.
Det koster 50 øre at sende en SMS-besked, og det kan rumme 160 tegn. Erfaringerne fra Norge tyder på, at det er korte meddelelser, der udveksles – blandt andet fordi der ligesom på Internettet udvikler sig et sæt forkortelser.
IT-JOB

Novo Nordisk A/S

Senior Project Manager

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Cybersecurity IT Administrator

Alm. Brand Group

Data & BI analytiker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere