Danske firmaer er sikrede mod aflytning

De danske virksomheder har alle muligheder for at sikre sig mod, at andre landes efterretningstjenester eller konkurrenter opsnapper de informationer, som virksomhederne udveksler elektronisk.

Af Magnus Bredsdorff *

I en udtalelse til forskningsminister Birte Weiss skriver IT-sikkerhedsrådet, at der ?på det danske marked er adgang til en bred vifte af krypteringsprodukter, som må forventes at opfylde ethvert tænkeligt behov for at anvende kryptering?. Produkterne dækker både store og små virksomheders behov for at beskytte sig. I mange tilfælde er der tale om gratis programmer til mindre organisationer og private.
Der er ingen krav om, at virksomheder skal give nogen myndighed adgang til kodet information.

Mange produkter er enkle at installere og bruge, mener både koncernsikkerhedschef Jørgen Bo Madsen fra Tele Danmark og Jan Carlsen, der leder Institut for Datasikkerhed under PriceWaterhouse.

Desuden har en række teleudbydere hyldevarer, som sikrer, at virksomheder kan koble sine afdelinger sammen med sikker datakommunikation, endda over Internet, som mange ellers betragter som usikkert.
? Vi har hyldevarer, som er lige til at gå til, og som benytter kryptering, der er umuligt at bryde. Og vi udleverer hverken nøgler eller bagdøre til nogen myndighed, understreger udviklingsdirektør Torben Pedersen fra Cryptomathic, som udvikler sikkerhedssoftware.

Echelon-frygten
En del af frygten i forbindelse med debatten om aflytningssamarbejdet mellem en række engelsksprogede lande, populært kaldet Echelon, er ellers, at den amerikanske efterretningstjeneste ligger inde med bagdøre til alle sikkerhedsprodukter. Men kunderne kan blot vælge andet end amerikanske produkter.

På trods af debatten har Tele Danmark ikke oplevet en stigende efterspørgsel på krypteret kommunikation. Det kan ifølge Jørgen Bo Madsen hænge sammen med, at et mylder af mindre virksomheder sælger sikkerhedsprodukter.

Læs mere i tirsdgens trykte Computerworld på side 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere