NIS2 - nye cyber- og informationssikkerhedskrav til samfundskritiske tjenester

Dette en-dags kursus i NIS2 er målrettet de organisationer, der er omfattet af direktivet samt deres ledere. Kurset hjælper dig med at forstå direktivet, og hvordan I planlægger efterlevelsen af det.

Fysisk Herlev
NIS2 kategoribillede

Det får du ud af kurset

  • Forståelse for NIS2-direktivet og dets krav
  • Planlægning og efterlevelse af NIS2-krav i din organisation
  • Samarbejde med myndigheder, rapportering og tilsyn
  • Integration af NIS2 med Critical Entities Resilience Act (CER)

Pris ex. moms.

kr. 6.500,-

Tilmeld kursus

Det får du ud af kurset

  • Forståelse for NIS2-direktivet og dets krav
  • Planlægning og efterlevelse af NIS2-krav i din organisation
  • Samarbejde med myndigheder, rapportering og tilsyn
  • Integration af NIS2 med Critical Entities Resilience Act (CER)

Målgruppe

Ledere i organisationer, som er omfattet af NIS2-direktivet, og derfor har et ønske eller et behov for at blive klogere på, hvad efterleve enten i det offentlige eller i en privat virksomhed.

Vis mere

Forudsætninger

Der er ingen krav til kompetencer for deltagelse i kurset, men kursets fokus vil være på compliance, risikostyring og beredskab. Det er således ingen forudsætning, at du har kendskab til hverken cyber- eller informationssikkerhed.

Vis mere

Kursusmål

På kurset får du en forståelse for direktivets omfang og formål samtidig med, at du får kendskab til de overordnede krav, som direktivet pålægger de omfattede organisationer, samt hvordan kravene operationaliseres.

Du vil desuden få råd og vejledning til at skabe et overblik hos din organisation, så du kan afdække hvilke områder, der skal arbejdes med, når I skal efterleve direktivet.

Yderligere vil der være en gennemgang af samarbejdet med de relevante myndigheder, kendskab til rapportering, tilsyn og sanktioner, samt samspillet mellem NIS2 og CER (Critical Entities Resilience Act).

Vis mere

Kursusindhold

Forbered jer på NIS2's skærpede lovkrav til cyber- og informationssikkerhed med en gennemgang af direktivets formål og de krav det stiller til organisationer og ledelsen. Du vil blive ført igennem de krav til samarbejde med myndigheder, som det fordrer samt sanktioner og tilsyn. Samspillet med CER (Critical Entities Resilience Act) vil ligeledes blive belyst.

Du bliver på vores NIS2 kursus introduceret for formål, krav og omfang af direktivet samt de helt grundlæggende elementer i ledelse og styring af cyber- og informationssikkerhed. Ud fra denne grundforståelse vil der være forskellige cases og øvelser, som skal gøre det nemmere at bruge teorien i praksis og i et NIS2-perspektiv. 

Der tages udgangspunkt i den operationalisering af direktivets krav, som er lavet i forbindelse med udkastet til en NIS2-revisorerklæring, hvor der er mere end 100 kontroller, som man skal have implementeret.

Du kan læse mere om NIS2 hos Europakommisionen.

 

Vis mere

Om underviseren

Underviser

Morten Eeg Ejrnæs Nielsen

Security Advisor, Globeteam

Morten er selvstændig sikkerhedsrådgiver, der arbejder igennem Globeteam. Morten har fokus på risikooverblik og samspillet mellem informationssikkerhed og compliance. Morten har arbejdet med databeskyttelse, informationssikkerhed og trusselsvurdering i en lang række offentlige og private organisationer.

June

Har du spørgsmål?

Kontakt os gerne på telefon 77 300 123, så hjælper vi dig gerne videre.

Vi sidder klar ved telefonen alle hverdage fra 08-16.

Du er også velkommen til at kontakte os på kurser@cw.dk.

June Kontakt os

Kursusdatoer

Dato Tid Sted Status Pris
03-04-2024 09.00 - 16.00 Herlev Ledige pladser 6.500 kr.
01-05-2024 09.00 - 16.00 Herlev Ledige pladser 6.500 kr.
12-06-2024 09.00 - 16.00 Herlev Ledige pladser 6.500 kr.