Annonceindlæg fra Yousee og TDC Group

Opstartstankegang og en helt ny flad struktur præger YouSees nye digitale setup

Kort fra idé til handling og kunden i centrum er kodeord, der samler det digitale ansvar ét sted i det, YouSee kalder Digital Warehouse.

Den hurtige vej til YouSees nyeste afdeling har et skær af hemmelig gang over sig, som den snor sig gennem kælderkorridorer i rå beton. Ved hver metaldør på vejen lover et nyprintet A4-skilt os, at vi er på vej mod Digital Warehouse. Den sidste trappe munder da heller ikke ud i et færdigbygget kontorlandskab, men derimod et kæmpe pakhus fuld af aktivitet.

Lyden af håndværkerne er det første, der rammer en. Blandt meterhøje hylder med teknisk udstyr vokser der nye rum op. I et hjørne er nøgne trætrin i forskellige niveauer ved at blive til et uformelt auditorium med fri udsigt til det store rum og højt til loftet. Bordtennisborde og bløde møbler, hvor enkelte medarbejdere sidder koncentreret med en bærbar, mens håndværkerne saver løs omkring dem, vidner om, at det store rum allerede er taget i brug.

Lagerbygningen hos YouSee skal danne de fysiske rammer om en ny måde at arbejde digitalt på. Men ombygningen er ikke kun fysisk. Ændringen er også mental og organisatorisk. Målet er at forbedre den digitale kundeoplevelse.

"Og for at gøre det er vi nødt til at innovere. Ikke bare én ting men 100 ting. Og hurtigt," fortæller Jaap Postma, der er koncerndirektør for YouSee.

Arbejder sammen på tværs

For at gøre det muligt har YouSee slået to afdelinger sammen. Her arbejder udviklere, kundeoplevelsesspecialister og andre relevante medarbejdere i 10 såkaldte squads i en ny og langt fladere struktur.

Der skal arbejdes agilt, så vejen fra idé til handling og fra design til udvikling er den kortest mulige. Der arbejdes hurtigt og i ryk. Og for at det skal virke vil man samle de bedste kompetencer i den nye afdeling. Og de skal ikke kun rekrutteres internt. YouSee Digital Tribe er i vækst, og den nytænkte struktur, de kreative rammer og den friere arbejdsform skulle gerne tiltrække nye talenter med mod på at tage ansvar.

Opdelingen og navngivningen med 'tribes' og 'squads' er konkret inspireret af Spotify, men YouSee har kigget på flere opstartsvirksomheder, inden man har lagt sig fast på strukturen - en struktur, som også udvikler sig med de nye medarbejdere, der skal befolke det tidligere lager. Opstartsinspiration krydret med en virksomhed af YouSees størrelse giver unikke fordele.

"Vi er inspireret af start-up-kultur - men fordi vi er dem, vi er, så er det en start-up med muskler. Når du laver noget om, så berører det millioner - hvad du laver, som udvikler hos YouSee, bliver bemærket," siger Jaap Postma.

Et givende arbejde med stor gennemslagskraft

Rundt om fællesarealet er man ved at istandsætte mindre lokaler til hvert squad. I et sofahjørne ved siden af en veludstyret kaffebar sidder to medarbejdere med hver deres bærbare pc og drøfter en test. Rundt om dem er det åbne lokale præget af tavler. Nogle med skitser og andre med forskellige farver Post-its, der giver et simpelt visuelt overblik over delopgaver i et projekt. En keep it simple-tilgang til projektstyring, der illustrerer ønsket om at arbejde hurtigt, effektivt og uden dikkedarer.

"Der er meget kortere fra tanke til handling i det her setup. Hvis jeg før ville spørge en helt ude fra fronten om noget, så skulle jeg måske booke et møde og vente flere uger. Nu kan jeg banke på Emils bord og spørge 'hvad synes du om det her?' Det, at vi har fået nye roller med i et squad, betyder virkelig meget," siger Mads Obel Jørgensen. Han er front-end developer og chapter lead. Ud over udviklingsarbejdet i sit eget squad har han en personalelederrolle på tværs - eller er 'spillende træner', som han selv siger det.

"Det giver en stor arbejdsglæde, at der er så stor tværfaglighed. Man tilegner sig nye kompetencer og får en hel anden forståelse for processen. Man påtager sig flere opgaver og lærer noget hele tiden, " fortæller Emil Elmer Hjordt, der kommer fra YouSees callcenter og nu er onboarding journey expert i et squad.

"Og så er vi meget mere autonome. Vi har et større say, og det er nemt at prøve noget af. Samtidig med at der er stor fokus på at levere kvalitet, fordi det vi laver, berører kunderne direkte. Det giver en kæmpe tilfredsstillelse," siger Emil Elmer Hjordt.

Om den nye måde at arbejde på forklarer Jaap Postma:

"Der er en forskel i mentalitet. Det her passer på den nuværende generation - det er mere afslappet, det er sjovere. Men man har også større gennemslagskraft, og det er mere givende. Også for mig - jeg nyder at se resultater hver dag," siger han.

læs meget mere om muligheden for en karriere hos YouSee og TDC her

We bring people closer together

Følg rejsen om Digital Warehouse på YouSees's LinkedIn side, hvor du løbende kan finde updates om udviklingen og de mange spændende jobmuligheder.

Læs mere om Yousee og TDC Group
Kontaktinfo:

TDC Group

Teglholmsgade 1

2450 København

https://tdcgroup.com/en/career/working-at-tdc

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.