Annonceindlæg fra Region Syddanmark

”Vi sidder ikke ligefrem og ser støvet falde ned fra loftet”

IT-afdelingen i Region Syddanmark har ca. 200 ansatte og en stor udviklingsafdeling, hvor man favner bredt over en række faglige discipliner

”Det er tilfredsstillende at udvikle IT-løsninger, som gør en forskel ude på sygehusafdelingerne. Vi sidder jo reelt midt i velfærdssamfundets maskinrum og taler selv med de sygeplejersker og læger, der skal bruge løsningerne og som står over for patienterne. Det er med til at gøre resultatet af vores indsats utroligt konkret og meningsfuld,” siger Dan Steg, der er systemudvikler i afdelingen for Planlægning og Implementering under Region Syddanmarks centrale IT-afdeling.

”Vores arbejde handler jo i yderste konsekvens om liv eller død. Hvilket man trods alt ikke kan sige, hvis du f.eks. sidder og koder på et CRM-system eller en webservice, som trækker data fra social media. Vi har 26.000 brugere, og hvis noget går galt i et IT-system ude hos klinikerne, så hører vi det ret hurtigt,” tilføjer han.

”Vi har en ekstremt alsidig hverdag”

I hele Region Syddanmarks IT-afdeling er der ca. 200 ansatte, som beskæftiger sig med alt fra drift af hundredvis af kliniske systemer til integration og udvikling.

Fakta 

Region Syddanmarks IT-afdeling har ca. 200 ansatte, der beskæftiger sig med både udvikling, integration og drift.

Region Syddanmark omfatter 22 kommuner på Fyn og i det sydlige Jylland. Regionens administration holder til i regionshuset i Vejle.

”Nogle har måske en forestilling om, at alle offentlige IT-arbejdspladser er sådan nogle steder, hvor du sidder og ser støvet falde ned fra loftet. Men her i huset har udviklerne en ekstremt alsidig hverdag og arbejder tæt sammen med testere, arkitekter og slutbrugere,” konstaterer funktionschef Jonas Granlie, Planlægning og Implementering.

Til hverdag arbejder udviklerne primært i Java og beskæftiger sig både med udvikling af front- og backend. Dertil kommer message broker-platformen Cloverleaf, og udviklingsindsatsen spænder over en lang række områder.

Fagligt udfordrende og spændende projekter

”Senest har vi f.eks. revideret integrationen mellem vores lokale systemer på fødegangen og det nationale CPR-register. Men vi har også haft et meget stort projekt, der handlede om at rykke databasen fra den tidligere, mainframebaserede platform over på vores nuværende Java-baserede platform. Det var lidt udfordrende, fordi alt det gamle var skrevet i Cobol. Så her var ikke andet at gøre end at sætte sig ned og lære et nyt – eller rettere gammelt – sprog og omsætte det til noget, det aktuelle system forstår. Det var superudfordrende og et ret spændende stykke arbejde,” siger Dan Steg.

”Netop dét projekt er et godt eksempel på den faglige alsidighed, du er nødt til at lægge for dagen her i afdelingen. Vores ansatte har hver deres specialer og styrker, men alle skal også være gode til at lære og forstå teknologier, de ellers ikke kender til. Det er ganske enkelt forudsætningen for at kunne arbejde effektivt sammen med både kolleger og eksterne konsulenter. Og du skal være klar til at smide alt og løse en akut problemstilling, hvis der lige pludselig opstår en fejl, som kan ramme f.eks. et sygehus. Vi keder os ikke ligefrem. Samtidig er afdelingen så stor, at der er mange steder at rykke hen, hvis man føler, at man er ved at gro lidt fast. Her er simpelthen højt til loftet,” konstaterer Jonas Granlie.

Talrige små og store projekter i støbeskeen

Aktuelt arbejder arkitekter og udviklere på at lukke de sidste rester af det gamle patientadministrationssystem F-PAS helt ned og lægge alt over i den nye javaplatform. Sideløbende er der fokus på at styrke det generelle sikkerhedsniveau i endnu højere grad, på at modernisere en række certifikatløsninger og på at bygge en ny webbaseret brugergrænseflade. Desuden arbejdes der på at optimere løsningernes brugergrænseflader med udgangspunkt i frameworket React.js, som er udviklet af Facebook.

”Ved siden af alt det, arbejder vi løbende på at bryde vores løsninger op i microservices. Dels for at gøre det lettere at genbruge elementerne i andre sammenhænge, dels for at understøtte en mere agil udviklings- og idriftsættelsesmodel. Så ligger der for øvrigt også et nyt EPJ-system og venter, som vi også vil blive involveret i at implementere” siger Dan Steg.

Flekstid er et stort plus i hverdagen

Han erkender, at der undertiden kan være så travlt, at man må tage aftener eller weekender til hjælp. Men at man så til gengæld kan afspadsere, så arbejdsliv og fritid kan hænge sammen.

”Det er ikke sådan, at du arbejder 80 timer en uge, får et klap på skulderen af chefen og så i øvrigt ventes at møde igen mandag klokken 8:00 til endnu en gang spidsrod. Her er rimelighed i tingene, og hvis vi har givet den en skalle, er der til gengæld mere tid til at holde fri med familien i perioden bagefter. Det sætter jeg pris på,” siger Dan Steg.

Region Syddanmark er løbende på udkig efter IT-specialister og leder p.t. efter både IT-arkitekter og systemudviklere. Læs mere på link

Se alle ledige stillinger hos Region Syddanmark på link

Premium
Martin Thorborg vil hænge dårlige betalere ud - men persondataloven volder problemer: "Det er min ultimative våde drøm"
Interview: Martin Thorborg mener, at Dineros brugere har krav på at få at vide, hvis de er ved sende en regning til en dårlig betaler. Men den ambition kan persondataloven spænde ben for.
Computerworld
Fona-ejer skal betale million-beløb tilbage: Hævede 22 millioner kroner lige inden krak
Fona-ejeren Elkjøp Nordic trak uretmæssigt 22 millioner kroner ud af selskabet lige inden salget af den kendte kæde gik ned med flaget.
CIO
Her er tre vigtige spørgsmål, som du altid bør stille til sælgere af it-systemer
Klumme: Softwareudviklere elsker at hade sælgere, der generelt er lidt for glatte, lidt for smilende, lidt for hjertelige og også dygtige til at undvige eller parere, når man fagligt argumenterer for sine forbehold overfor det system, man lige har fået præsenteret og lynhurtigt har spottet ikke vil fungere.
Job & Karriere
Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren
Interview: Regeringen indfører obligatorisk undervisning i it i folkeskolen på alle klassetrin og præsenterer fredag ny plan. Ny forsøgsordning i op til 50 skoler skal bane vejen. “Visionen for planen er, at alle danske børn skal lære at kode,” siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.