Annonceindlæg fra Ergotel

Forstyrrelser dræber produktiviteten

Støj på arbejdspladsen er et velkendt problem, der koster på medarbejdertilfredshed, produktivitet og bundlinje. Heldigvis findes der løsninger…

De fleste kender til dét at sidde og være dybt koncentreret i sit arbejde. Her er du både fokuseret og produktiv. Men pludselig bliver du distraheret af kollegaers samtale i baggrunden og kommer til at lytte med i blot et splitsekund. Når du vender dit fokus tilbage til dit arbejde, er koncentrationen allerede tabt. 

 

Baggrundsstøj og medarbejdertrivsel hænger sammen

Det er efterhånden de færreste af os, som har vores eget kontor, hvor vi kan lukke døren og få fuldstændig ro til at arbejde. I stedet sidder mange af os i kontorlandskaber sammen med vores kollegaer. Og selvom der er mange fordele ved de åbne kontorlandskaber, er her også masser af støj og distraktioner, der forstyrrer: telefoner ringer, kollegaer taler i telefon, møder holdes hen over skrivebordene og selv støj fra tastaturet kan forstyrre koncentrationen. 

I en undersøgelse fra Plantronics, der blev udført i samarbejde med Oxford Economics svarer 55% ud af 2.184 adspurgte professionelle, at de bliver forstyrret flere gange i løbet af en arbejdsdag. Og der er flere problemer forbundet med disse forstyrrelser. 

”Det ene problem er medarbejdernes helbred – det er usundt at blive udsat for baggrundsstøj, og hyppige forstyrrelser kan i sidste ende medføre stress. Derudover kan forstyrrelser have en negativ indflydelse på medarbejderes trivsel og kan skabe utilfredshed på arbejdspladsen på længere sigt”, siger Anders Blak Pedersen, der er Corporate Manager Nordic hos Plantronics. 


Støj og forstyrrelser koster på bundlinjen

Samtidig viser undersøgelsen, at det kan tage helt op til 23 minutter at genvinde koncentrationen igen. Det betyder, at støj og forstyrrelser på arbejdspladsen kan have en reel indvirkning på bundlinjen. Anders Blak Pedersen forklarer hertil: ”94% af de adspurgte medarbejdere i vores undersøgelser svarer, at de ville være mere produktive, hvis de arbejdede i mere roligere omgivelser. Det siger jo nok sig selv, at jo mere produktive ens medarbejdere er, des bedre for virksomheden. Det er derfor vigtigt at pointere, at det kan blive dyrt, hvis virksomheder ikke aktivt gør en indsats for at komme støjproblemerne til livs”. 

 

Den rette teknologi kan være løsningen

Heldigvis kan teknologi hjælpe med at løse problemet. Aktiv støjreduktion (ANC) er en avanceret headset-teknologi, der reducerer baggrundsstøj fra en travl arbejdsplads.

 ”Vores nyeste kontorheadsets, som f.eks. Savi 8220, kommer med aktiv støjreduktion (ANC) og en ny funktion, der sørger for, at kollegaernes samtaler i baggrunden ikke opfanges og høres i den anden ende af røret”, siger Anders Blak Pedersen. ”Åbne kontormiljøer fungerer bedst, når medarbejdere har adgang til teknologier, der styrker kommunikation, samarbejde og mobilitet, samt værktøjer, der kan håndtere udfordringer med støj og forstyrrelser,” forklarer Anders Blak Pedersen. 

Plantronics er en af verdens førende producenter inden for lyd og wearable-teknologi. Deres nyeste headset - Savi 8220 - er udviklet til professionelle, der arbejder i åbne kontorlandskaber og skal være med til at sikre de bedste vilkår for samarbejde, koncentration og effektivitet. 

Læs mere om Plantronics ANC-headsets og prøv løsningerne kvit og frit i 2 uger hos Ergotel