Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Annonceindlæg fra DigiPlex

Derfor er co-location den mest optimale datacenter-løsning

Sådan hjælper co-location dig til at løse digitaliseringsmæssige udfordringer – også selvom du har et stramt it-budget.

Mange virksomheder er godt i gang med at implementere en ambitiøs digitaliseringsstrategi. Fordelene er mange, men det er ikke ualmindeligt, at der undervejs, dukker en række udfordringer op. Nogle af de mest almindelige udfordringer er styring og håndtering af data, konnektivitet samt uforudsete omkostninger.

To ud af tre europæiske erhvervsledere oplever et stort pres på at gennemføre en vellykket digital transformation af deres virksomhed. Derudover siger tre ud af fire nordiske beslutningstagere, at deres overlevelse er afhængig af, hvorvidt de er i stand til at omstille forretningen til en succesfuld digital forretningsmodel.

It spiller en afgørende rolle for mange af disse strategiske projekter, og det er en grundlæggende forudsætning at kunne tilbyde et moderne, fleksibelt it-miljø, der fremmer innovation. Mange virksomheder vender sig mod cloud-miljøer for at få den nødvendige hastighed, fleksibilitet og omkostningseffektivitet.

To ud af tre europæiske erhvervsledere oplever et
stort pres på at gennemføre en vellykket digital
transformation af deres virksomhed

– Mange virksomheder gennemgår deres it-miljø og datacenter for at sikre, at it kan understøtte det hurtige forandringstempo og de høje krav til digitalisering, siger Rickard Hilmersson, der er nordisk salgschef hos DigiPlex. Gartner forudsiger, at allerede i 2025 vil 80 procent af virksomhederne have lukket deres traditionelle datacentre. I dag har kun 10 procent gjort det.

Uforudsete omkostninger ved flytning til cloud

Med cloud-computing er der er tale om store forandringer, som også har langtidssigtede konsekvenser. Når store dele af it-miljøet flytter til cloud, står mange virksomheder tilbage med et halvtomt datacenter, som ofte bliver dyrere og mindre effektiv at betjene med en lavere belastning.

Colocation, der købes som en service, er et godt alternativ til sit eget datacenter, siger Rickard Hilmersson, nordisk salgschef hos DigiPlex.

– At drive sit eget datacenter kan se omkostningseffektivt ud på papiret. Det er imidlertid vanskeligt og for de fleste umuligt at holde deres eget datacenter opdateret med for eksempel et konstant højt sikkerhedsniveau, høj energieffektivitet og sikre de rette kompetencer, som digitaliseringen kræver, påpeger Rickard Hilmersson.

Et in-house datacenter kræver kontinuerlige investeringer for at sikre den rigtige infrastruktur, sikkerhed, strømforsyning, køling, netværk og meget mere for at betjene anlægget på en moderne og effektiv måde. Her er colocation et godt alternativ.

– DigiPlex driver fem datacentre i eller omkring de skandinaviske hovedstæder. Vi tilbyder avancerede faciliteter med strøm, køling, fysisk sikkerhed og personale på stedet døgnet rundt. Hos os finder du også vigtige tjenester såsom konnektivitet til operatører samt store og små cloud-leverandører. Colocation købes som en service med en specificeret SLA og en forudsigelig, månedlig pris, siger Rickard Hilmersson.

Ingen digitalisering uden perfekt konnektivitet

Et område, der bliver endnu vigtigere i takt med den øgede digitalisering og brug af cloud computing, er netværk og konnektivitet. Med den rigtige colocation-løsning kan du vælge mellem en række operatører og oprette forbindelse direkte til cloud-udbyderne, hvilket forbedrer hele brugeroplevelsen.

– For rigtig mange virksomheder er det vigtigt med et stort økosystem af relevante partnere, som du direkte kan oprette forbindelse til med en såkaldt cross connect. Vores Nordic Connect-tjeneste giver også vores kunder mulighed for at forbinde til partnere på et andet DigiPlex-anlæg lige så enkelt, sikkert og stabilt, som stod de i racks ved siden af ​​hinanden. Man når altså ud til hele vores nordiske økosystem, der blandt andet omfatter cloud-services såsom Microsoft Azure ExpressRoute og Anazon Web Services AWS Direct Connect, uden at skulle tilgå det offentlige internet, understreger Rickard Hilmersson.

Compliance-krav kan begrænse cloud-strategien

I dag er mange virksomheder underlagt en række krav og regulativer for deres håndtering af data, og flere kommer til. Disse krav kan ofte gøre det vanskeligt at implementere sin cloud-strategi. Da 60 procent af de nordiske beslutningstagere ikke engang kan sige, i hvilket land deres data er placeret, bliver det endnu vanskeligere, da man ikke ved, om man lever op til kravene eller ej. Ved at bruge colocation som et supplement til cloud øges ikke kun den fysiske datasikkerhed, men man sikrer også, at de følsomme data forbliver inden for landets grænser.

Med colocation kan man nemt administrere bestemte servere eller racks med følsomme data i ét land, selvom størstedelen af it-infrastrukturen ligger i et andet land eller i skyen. Dette betyder, at de følsomme data forbliver i landet samtidig med, at man får alle fordelene ved cloud.

Invester nu og reducer de fremtidige omkostninger

Digital transformation er efter al sandsynlighed nødvendig for din virksomhed. Dette betyder dog ikke, at virksomheden har budgetter klar til den fulde finansiering. Med et stramt it-budget kan det nemlig være vanskeligt at frigive den nødvendige investeringskapital. Men med colocation kan man minimere sine investeringsomkostninger forbundet med at holde datacenteret opdateret og i stedet opnå forudsigelige driftsomkostninger, som kan give både besparelser og en tiltrængt omfordeling af budgettet. Nogle datacentre tilbyder også en række innovative løsninger inden for bæredygtighed, der reducerer miljøpåvirkningen fra it-miljøet.

– På DigiPlex’s datacentre bruger vi 100 procent vedvarende energi og tilbyder høj energieffektivitet. Det giver ikke blot potentielle besparelser, men reducerer også virksomhedens samlede miljøpåvirkning – noget, der bliver stadig vigtigere, både for jeres brand, for samfundet og for fremtidige generationer, slutter Rickard Hilmersson.

Læs mere om fordelene ved DigiPlex colocation.

Kontakt DigiPlex, hvis du ønsker en uforpligtende vurdering af jeres it-infrastruktur og mulighederne