Annonceindlæg fra Cloudian

Sådan sikrer du virksomhedens backup mod ransomware

Ny løsning låser sikkerhedskopien mod ændringer og sikrer de kritiske data i tilfælde af et angreb.

Et ransomwareangreb er blandt de fleste virksomheders mareridt, og mange prøver at minimere risikoen for at blive låst ude af ERP-system, kundedatabase, produktions- og lagerstyring. De fleste håber dog at gendanne system og kritiske data fra backup, hvis uheldet alligevel er ude.

Ulrich Slothuus, Sales Manager, Nordic & Baltic, Cloudian.


”Men ofte krypteres eller låses sikkerhedskopien også under et angreb. I dét tilfælde har du reelt intet andet valg end at betale løsesummen og håbe, at du får låst data op igen. Men ofte mister man både system og informationer alligevel, og det kan være ødelæggende for virksomheden,” konstaterer Ulrich Slothuus, Sales Manager, Nordic & Baltic, Cloudian.

Lås backup mod ransomware og fejl

Angreb med ”cryptoware” rammer vilkårligt på tværs af virksomheder af alle størrelser og er få år blevet en profitabel forretningsmodel for cyberkriminelle. Ofte skal der kun et enkelt klik på et umiddelbart uskyldigt link i en tilforladelig mail til, før virksomheden reelt er prisgivet.

”Det er baggrunden for, at vi har udviklet en løsning – Cloudian S3 native Object Storage – baseret på WORM-metodikken (Write Once Read Many) der gør det umuligt at ændre sikkerhedskopien,” siger Ulrich Slothuus.

Selv administratorrettigheder giver ikke adgang til at slette eller redigere data inden for et nærmere defineret tidsrum. Det beskytter samtidig mod menneskelige fejl eller overlagt skade.

Læs mere om Cloudian S3 native Object Storage her


Fysisk target der fungerer med alle backup-platforme

I praksis er Cloudian S3 native Object Storage en fysisk enhed, der fungerer som target for en vilkårlig backupløsning fra eksempelvis VEEAM, Rubrik, Commvault eller anden leverandør.

”Det er i princippet ligegyldigt, hvilken backupplatform, du anvender. Løsningen håndterer både backup data, flade filer eller andet ustruktureret data. Ja, du kan i realiteten lægge alt dit ustrukturerede data på den og foretage en 100% restore, hvis der er behov for det,” siger Ulrich Slothuus.

Læg Amazon S3 Storage i datacentret

Løsningen fungerer med identiske API-kald som Amazon S3-storage, men er mere økonomisk i drift.

”Du betaler ikke efter forbrug. Derfor kan du langt hurtigere og billigere trække den komplette backup ud af enheden i tilfælde af nedbrud eller angreb. Samtidig har du fuld kontrol over dine data og kommer ikke uforvarende til at lagre personfølsomme informationer på et datacenter udenfor EU,” forklarer Ulrich Slothuus.

I realiteten svarer løsningen således til, at man – ud over effektivt at beskytte organisationens backup – implementerer en lokal udgave af Amazon S3 i sit datacenter. Hvilket også forklarer hvorfor en del af Cloudians kunder netop er hostingproviders.

”På den her måde kan man afvikle S3-services fra datacenter eller hos en lokal hostingpartner, men til en pris der ligger på mellem 33 og 50 procent af det, man ville skulle betale hos Amazon. Det er særdeles kosteffektivt, og svartiderne er væsentligt lavere,” tilføjer Ulrich Slothuus.

”I korte træk fungerer Cloudian storage på tre måder. Nemlig som et meget sikkert backup target med indbygget WORM-funktionalitet. Som del af en såkaldt sync-and-share løsning, hvor slutbrugerne kan gemme og dele kritiske filer, uanset hvor de arbejder fra. Samt som en filserver i traditionel forstand. Det giver en ret udpræget fleksibilitet og sikkerhed omkring håndtering af virksomhedens data,” siger han.

Læs mere om Cloudian S3 native Object Storage her

Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.