Annonceindlæg fra Systematic

Når test og kvalitet bliver et spørgsmål om liv og død

Hos Systematic er Senior Test Manager Jørgen Lund med til at sikre, at kommunikationssoftware til militært brug virker, som det skal.

Verden over beror titusindvis af soldater, befalingsmænd og officerer hver dag på, at Jørgen Lund har gjort sit arbejde godt nok. Hans primære opgave som Senior Test Manager hos Systematic er nemlig at sikre kvaliteten af den kommunikations- og situational awareness–software, som er helt afgørende i felten. Uanset om soldaterne udfører militære operationer, hjælper til med humanitær indsats i katastrofeområder, slukker skovbrande eller noget helt fjerde. 


”Det kan være et spørgsmål om liv eller død, at vores produkter virker, som de skal. Det er sundt at huske på, når man sidder bag sin skærm og tester kode,” konstaterer Jørgen Lund. 

Tre måneders test i New Zealands vildmark

En af Systematics primære virkefelter er udvikling og leverance af software til militært brug over hele verden, og Jørgen Lund var selv for nylig tre måneder i New Zealand for at medvirke til et omfattende testforløb i felten. Her var han og nogle kolleger med til at teste funktionaliteten af et nyt radiosystem, New Zealands forsvar overvejede at anskaffe og anvende sammen Systematics situational awareness-løsninger til brug i både Frontline og Headquarters. 

”Soldaterne skal vide, hvad der sker omkring dem, og det skal vi hjælpe dem med. Vi skal også have helt præcist kendskab til hvilke informationer, der er essentielle for dem at modtage og sende videre. Og når noget ikke fungerer, så får man besked med det samme. Det er noget andet end eksempelvis at sidde og teste compliancesoftware til den finansielle sektor – og utroligt interessant,” siger Jørgen Lund. 

I de mere omfattende testforløb arbejder Jørgen Lund tæt sammen med kolleger fra en række andre dele af virksomheden for at sikre, at alle vinkler tages i ed – og at man kan rette fejl og håndtere udfordringer i en fart. 

Kombinerer testteknikker med det brede perspektiv

”Vi har rigtig mange mennesker engageret i testen. Naturligvis test engineers, men også udviklere, drift, support og product owners er inde over og nogle gange også kunden selv. For det er nødvendigt at kombinere smalle testteknikker med et blik for, hvor og hvordan løsningen skal indgå. Her er praktiske tests i felten den endelige lakmusprøve. For det er først, når du kommer helt ud i miljøet og prøver det hele af i en sammenhæng at vi ved, om tingene faktisk virker,” siger Jørgen Lund. 

Han tilføjer, at han – i samtaler med testere i andre virksomheder – hører, at test ofte er blandt de første elementer, der nedprioriteres når der bliver rigtig travlt og en deadline nærmer sig. 

”Men hos os er det nærmest omvendt; her er test meget højt prioriteret. Der er en interesse og forståelse for test, der rækker helt op på ledelsesniveau. Det bunder i en helt basal forståelse for, at tingene skal virke. For andre menneskers liv afhænger jo af det,” siger Jørgen Lund. 

”Vi kan se, at vi gør en forskel”

Systematic udvikler også software til en række andre sektorer, blandt andet til efterretningstjenester, hospitaler, biblioteker og forsyningssektoren. Men fælles for leverancerne er, at man ifølge Jørgen Lund gør sit yderste for at sikre, at produkterne fungerer. 

”Der er mange eksempler på, at IT-virksomheder opfylder alle punkter i udbudsmateriale og kravspecifikation til punkt og prikke – men at funktionaliteten af det leverede produkt i sidste ende halter. Eller at produktet i sidste ende måske ikke er tilstrækkeligt relevant og køres ud på et sidespor. Vores fornemmeste opgave er at sikre, at det ikke sker,” siger Jørgen Lund. 

”I sidste ende handler det om at identificere, hvad der for alvor er værdifuldt for dem, der skal bruge vores produkt. Mine kolleger og jeg er med til at sikre, at brugerne får den funktionalitet og den brugervenlighed, der er afgørende for, at de kan løse deres opgaver, og her kan vi helt konkret se, at mine kolleger og jeg faktisk gør en forskel. Det er meget inspirerende.”

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.