BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Annonceindlæg fra Heap

Startup har succes med den første 100% digitale pension

Heaps platform gør det nemt for selvstændige og freelancere at tegne pension online og uden langsommelige møder – og kunderne strømmer til.

De fleste danske lønmodtagere er omfattet af en firmapensionsordning. Men mere end 500.000 danskere er ikke, og i medierne ryster privatøkonomiske eksperter rutinemæssigt på hovedet over, hvordan man dog kan være så uansvarlig at droppe pension og forsikringer mod eksempelvis tab af arbejdsevne.

”Men freelancere og selvstændige er faktisk parate til at tage ansvar for egen økonomi og sikkerhedsnet. De har bare haft dårlige muligheder for det. Primært fordi pensionsbranchen har blikket stift rettet mod koncerner og store gruppeordninger,” siger Jeppe Winther Christensen.

 

Tegn pension online på ti minutter

Han har mere end ti års erfaring fra pensionsbranchen og var sidste år med til at stifte Heap, hvor han i dag er CEO. I slutningen af 2020 lancerede Heap sin onlinebaserede pensionsplatform, som på ni måneder har formidlet pensioner til tæt på 1.000 kunder – og hvor 2/3 af kunderne er selvstændige eller freelancere.

”Traditionelt har det været så besværligt for freelancere og selvstændige at oprette pension og forsikringer mod eksempelvis tab af arbejdsevne, at mange helt giver op. Hvis selskaberne da overhovedet vil have dem som kunder. Her kommer vi ind i billedet ved at gøre processen nem, fleksibel og tilgængelig for alle. Også for freelancere og selvstændige eller for lønmodtagere, der ikke er bundet til en obligatorisk ordning,” forklarer Jeppe Winther Christensen.

”Vi arbejder også målrettet på at fjerne alle unødige tekniske detaljer eller hindringer. Så i snit tager det kun en ny kunde 5-10 minutter at komme i gang – og det hele foregår online. Det har ramt et hul i markedet, for de seneste måneder har vi været inde i en accelerationsfase, hvor der kommer mange nye kunder til hver dag,” tilføjer han.

 

Prøv selv at oprette Heap-aftale her 

 

Indbygget fleksibilitet gør det let at ændre aftale og indbetalinger

Hos Heap får man nem adgang til præcis og relevant viden om skattefordele eller eksempler på, hvordan andre har skruet deres ordninger sammen. Tilsvarende overdynges man ikke med tung information eller svære detaljer, der skal tages stilling til.

”Ideelt vil vi gøre det lige så nemt at styre sin pension digitalt gennem Heap, som at handle på amazon.com eller streame serier på Netflix.” siger Jeppe Winther Christensen.

Ligeledes kan man selv vælge – og gratis ændre – hvor meget man vil indbetale om måneden. Eller om man hellere vil betale fra tid til anden. Eksempelvis når en stor faktura lige er gået ind på kontoen eller sidst på året for at få en topskattefordel. Man kan også helt stoppe indbetalingerne, hvis man i en periode holder pause i arbejdslivet.

”Igen: Det handler om at kunne rumme et fleksibelt arbejdsliv, hvor den enkelte kunde selv styrer sin ordning. Nemt og uden en masse gebyrer,” forklarer Jeppe Winther Christensen.

 

Læs mere om Heap

 

Tæt samarbejde med TopDanmark giver sikkert fundament

Han bemærker, at det afføder en del spørgsmål, at Heap er et nyt fintech selskab med p.t. 14 medarbejdere, der primært er i kontakt med kunderne via chat. Hvorimod de gamle pensionsforsikringsselskaber er velkonsoliderede koncerner med hundredevis af medarbejdere – og mange milliarder under forvaltning.

”Mange spørger, hvad der sker med deres pension og forsikringer, hvis vi lukker. Og det forstår jeg godt. Men svaret er: Ingenting. For vi er pensionsformidlere og arbejder tæt sammen med Topdanmark – der også er blandt vores investorer – om at udvikle og tilbyde ordninger. Så køber du en ordning i Heap, ligger den altså hos TopDanmark, men i reglen under nogle helt andre og mere fleksible vilkår og priser, end de selv kan tilbyde deres kunder,” siger Jeppe Winther Christensen.

Tilsvarende er det TopDanmarks finansielle eksperter, som administrerer de fire bæredygtige og etisk forsvarlige investeringspuljer, man kan sætte sin Heap-pension i.

”En del af vores kunder handler selv aktier og synes, at det kunne være spændende at styre pensionen hos os på samme måde. Men det har vi fravalgt af flere årsager. Dels fordi det vil gøre vores platform mere kompleks. Dels fordi langt de fleste kunder faktisk helst ikke selv vil gamble med pensionen. Og lægger de den hos os og TopDanmark, ved de at der tages hånd om risiko og løbende tilpasning,” understreger Jeppe Winther Christensen.

”Men derfor kan man jo sagtens handle værdipapirer andre steder også ved siden af sin Heap pension, hvis man vil. Det gør jeg selv. Men det er ikke et marked, hvor Heap befinder sig på nuværende tidspunkt,” tilføjer han.

 

Læs mere om forsikringer gennem Heap