Annonceindlæg fra Netcloud

Få styr på jeres enheder og øg IT-sikkerheden

Mange organisationer har ubrugte enheder, som er blevet væk eller glemt. Disse enheder udgør en af de største svagheder i deres IT-sikkerhed.

Hvis din organisation har fuldstændig styr på, hvor alle jeres computere og smartphones er henne, er din organisation en sjælden, men velforberedt undtagelse. Mange organisationer mister med tiden overblikket over, hvem der sidst havde hvilken computer eller smartphone, fx fra tidligere medarbejdere, der aldrig får tilbageleveret enheder, medarbejdere på barsel eller orlov eller nuværende medarbejdere, som får ny computer og bare ikke får den gamle leveret retur. Jo større virksomhed, des større er sandsynligheden for, at dette er tilfældet, og des flere enheder ligger sandsynligvis ubrugte hen.

Truet på flere fronter
Disse enheder udgør nogle af organisationers største svagheder i deres IT-sikkerhed, og det er der flere grunde til. Når man ikke ved, hvor computere og smartphones med information om organisationen er henne, ved man heller ikke, hvem der har adgang til de data og applikationer, der er på enhederne. Hvis enhederne så heller ikke er opdaterede med den seneste software, er sikkerheden truet fra flere fronter. Har organisationen så også afdelinger i udlandet, kan det komplicere sagerne – både i forhold til compliance, rettigheder og forsikring – hvis enheder stjæles, glemmes eller på anden vis forsvinder.

Værst er det selvfølgelig, hvis en enhed lander i hænderne på en cyberkriminel. Men en hacker kan ofte også skaffe sig adgang til en mistet eller glemt enhed, som hackeren ikke fysisk har i hænderne, alene via forældet software med lavere beskyttelsesniveau end tidssvarende software. Ifølge eksperter hos Cybersecurity Ventures vil cyberkriminalitet koste verden gennemsnitligt 10,5 billioner dollar i 2025, dvs. mere end en tredobling siden 2015, hvor tallet var på tre billioner dollar.

Få styr på enhederne med indbygget software
Heldigvis findes der måder at imødegå de trusler, som glemte eller mistede enheder udgør. Der findes nemlig en software, som er indbygget i langt de fleste nye computere – Echo fra NetCloud.

”Echo er indbygget på motherboardet på alle computere fra producenternes side, og alt er styret fra en cloudbaseret portal. Derfra kan Echo bl.a. hente data, slette data eller låse systemet helt. Man er derfor aldrig i tvivl om, hvem der benytter computeren, hvor den er, og hvad den indeholder f.eks. om kryptering er slået til”, forklarer NetClouds CEO Brian Luplau.

Fordi Echo ligger på motherboardet, så kan agenten ikke fjernes – heller ikke hvis man f.eks. udskifter harddisk eller geninstallerer operativsystem.

Effektiv styring sparer penge og skåner miljø
Udover de økonomiske omkostninger, det indbefatter at blive udsat for cyberkriminalitet, kan organisationer spare penge og ventetid på levering af nye computere, hvis de holder styr på, hvor alle deres enheder er og genbruger dem. Det kan Echo også hjælpe med.

”Med Echo-applikationen kan du nemt danne dig et overblik over din organisations enheder, låse eller slette dem og opdatere deres software – også på tværs af landegrænser. Det både øger sikkerheden og sparer penge på indkøb af nye enheder,” siger Brian Luplau.