Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Annonceindlæg fra Visibility Group

Guide: Sådan optimerer du IT-sikkerheden i din virksomhed

Enhver virksomhed bør være opmærksom på, hvorvidt deres egen IT-sikkerhed er i orden, eller om der er plads til forbedring.

Ofte er der rig mulighed for at gøre det bedre:

Den generelle sikkerhed inden for IT opdateres hele tiden for at give forbrugere og virksomheder de bedste chancer for at beskytte sig selv imod hackere, som desværre kun bliver dygtigere hver dag. Er du i tvivl om, hvorvidt din IT-sikkerhed er god nok til at beskytte din virksomheds systemer og data? Så læs videre i denne artikel for at blive klogere på, hvilke metoder du kan tage i brug.

 

En privat og sikker platform til din hjemmeside

 

En større og større del af vores liv flytter online, og det gælder også virksomhedsdrift – hvorfor det er vigtigt at have en hjemmeside, potentielle kunder kan besøge. Netop fordi din online tilstedeværelse er så vigtig, bør du også gøre, hvad du kan for at beskytte den. For at opnå dette kan en VPS host være smart at investere i.

 

VPS hosting fungerer næsten på samme måde som et klassisk webhotel. Det er dog lige niveauet over dette, da du får en del mere sikkerhed, når du vælger VPS hosting. VPS står for ”virtual private server” og betyder, at du har den fulde kontrol og råderet over de virtuelle ressourcer, der indgår i din VPS hosting. Derved skal du ikke bekymre dig nær så meget om, hvad der foregår med dit webhotel og hvorvidt dine oplysninger er sikre eller ej. Det er en god måde at sørge for, at du har kontrol over, hvad der foregår for dig og din virksomhed – uden at skulle gå hele vejen og investere i dedikeret hosting.

 

Hold dig informeret og opdateret

 

Fordi vi lever i en verden, der bliver mere og mere digital år for år, er de trusler, vi oplever, også betydeligt mere avancerede og ikke mindst farlige. Derfor er det for både dig og din virksomhed en god idé at holde dig opdateret på de nyeste, populære strategier inden for hacking, så du ved, hvad du er oppe imod. F.eks. har de fleste virksomheder efterhånden stiftet bekendtskab med malware, som bestemt ikke er noget, man ønsker at nyde godt af – og det opdagede eksperter en halv million nye varianter af i 2022.

 

Dette viser os, at hackere hele tiden finder på nye metoder til at tiltvinge sig adgang til folks systemer og data. Selvom det næsten ville være umuligt at gardere sig imod dem alle, er det stadig en klar fordel at have et overblik over, hvad du især bør beskytte din virksomhed imod lige nu og hvordan.

 

Ud over at holde dig opdateret på nye trusler kan du også tage bestemte, konkrete forholdsregler, som vil forbedre din IT-sikkerhed mere generelt. Du kan f.eks. tjekke, hvilke antivirusprogrammer du har og hvorvidt de er opdaterede eller anskaffe dig en VPN. Det er en forkortelse for “virtual private network” og skjuler din forbindelse, så din historik ikke er synlig – hvorved det bliver sværere for hackere at få adgang til din virksomheds data.

 

 

Det kan også ramme dig – så hvorfor udfordre skæbnen?

 

En optimist vil selvfølgelig påpege, at der ingen garanti er for, at din virksomhed nogensinde vil blive hacket. Problemet er dog bare, at det omvendt heller ikke er givet, at det aldrig vil ske. Du ved i virkeligheden aldrig, om din virksomhed bliver den næste, der bliver ramt – og de fleste finder desværre først ud af det, når det er for sent. Derfor bør du være så proaktiv som muligt og opretholde din sikkerhed, så du har bedre chancer for at nå at tage problemer i opløbet.

 

Sørg især for at holde øje med, at alle aspekter af virksomhedsdriften ser normale ud. Tjek regnskaber, handler m.m. og hold skarpt øje med usædvanlig aktivitet. Jo mere opmærksom, du er, jo nemmere bliver det at bemærke suspekt adfærd. Overvej også at inkorporere tofaktorgodkendelse, så du skal igennem flere barrierer, når du logger ind. På denne måde kan hackere ikke få adgang til dine oplysninger og konti ved blot at gætte dine koder – de skal også f.eks. se den kode, der bliver sendt til din telefon.

 

Måske lyder alle disse sikkerhedsforanstaltninger voldsomme for en virksomhed, der ikke ved, om de nogensinde bliver hacket. Faktum er dog bare, at hver fjerde mindre virksomhed blev udsat for hackerangreb i 2021 – og med den teknologi, vi har i dag, er der stor sandsynlighed for, at antallet af cyberangreb vil stige endnu mere, hvis vi ikke snart begynder at være mere opmærksomme. Der er ingen skade i at passe ekstra godt på og sikre din virksomhed på forhånd. Tværtimod vil du takke dig selv, hvis uheldet en dag skulle være ude.