Annonceindlæg fra Businessmann

OT-miljøer og NIS2

NIS2 er et EU-direktiv, der blev vedtaget af EU-parlamentet i november 2022.

Formålet er at beskytte kritisk infrastruktur mod cybertrusler og opnå et højt sikkerhedsniveau på tværs af EU ved at kunne overvåge og reagere på trusler mod kritisk infrastruktur.

Integrer OT og IT-sikkerhed med Fortinet

At sikre både IT- og OT-netværk mod avancerede trusler kræver ofte, at en CISO tager en multilateral tilgang. Det betyder dog ikke, at sikkerhedsløsninger skal fungere uafhængigt. I stedet skal alle løsninger, der beskytter OT- og IT-netværk, være tæt integreret og kunne dele information i realtid. Dette gør det muligt at opdage en trussel i ét område for at udløse en koordineret respons på tværs af virksomhedens samlede sikkerhedsinfrastruktur. Fortinet Security Fabric giver netop en sådan infrastruktur. Sammen giver tæt integrerede Security Fabric-løsninger godt orkestreret beskyttelse, der når ud til enhver kant af virksomhedens OT- og IT-netværk. De tilbyder også bred synlighed på tværs af hele den digitale angrebsflade, samtidig med at de letter automatiserede arbejdsgange for at øge effektiviteten og hastigheden af driften og incident respons.

Brug netværkssegmentering til at styre trafik imellem IT og OT

Mellem OT- og IT-netværkssegmenterne kan næste generations firewall (NGFW) kontrollere netværkstrafik og kunstigt genskabe de vandtætte skodder, der tidligere holdt mange virksomheders OT-ressourcer adskilt fra IT-systemer. FortiGate NFGWs er særligt i stand til at arbejde i dette miljø. Deres OT-applikations- og whitelist-funktioner kan konfigureres til kun at tillade bestemte OT-protokoller (f.eks PROFINET) i virksomhedens OT-netværk og afvise al anden trafik.

Effektiv kontrol af adgangen til OT-ressourcer

Produktionsvirksomheder kan udnytte Fortinet Security Fabric til at levere sofistikerede user identity og management løsninger. For eksempel muliggør FortiAuthenticator rollebaserede adgangspolitikker og multifaktor autentificering for alle brugere af OT- og IT-systemer. FortiAP og FortiSwitch giver henholdsvis sikker WIFI og switching, begge er designet til drifts- og industriproduktionsmiljøer og de leveres i en hårdfør formfaktor, der muliggør implementering i de ekstreme forhold på produktions-sites og i lagermiljøer.

Prioriter effektivt tilsyn med sikkerhedsinfrastrukturen

Sikkerheds-teams skal være i stand til centralt at styre politikker, baseret på sikkerhedsstandarder fra organisationer som National Institute of Standards and Technology (NIST) og Center for Internet Security (CIS), og effektivt implementere dem på tværs af sikkerhedsløsninger. De skal også have adgang til centraliseret, automatiseret rapportering om både trusler og sikkerhedsløsningernes respons. Fortinet Security Fabric Management Center inkluderer en enkelt-konsolstyring, rapportering og analyse med automatiserede workflows, der leverer end-to-end synlighed i sikkerhedslandskabet og indsamler også OT-sikkerhedsdata, som er en stigende nødvendighed for revision og audits på tværs af mange industrier.

Hvordan vi gør det hos Businessmann

I Businessmann og BM TechX stræber vi efter at bringe OT og IT tættere sammen. Vi samarbejder med Siemens såvel som Fortinet for at designe og bygge løsninger, der giver godkendte data mulighed for at rejse på tværs af netværk og sikre og optimere produktionsmiljøer. Vi hjælper kunder med at vælge og implementere den rette teknologi som giver det nødvendige overblik og tryghed for de sikkerhedsansvarlige.

 

Dennis Bitsch Larsen

Chief Commercial Officer

Businessmann
Copenhagen | Denmark

dbl@businessmann.dk

Direct: +45 2427 1411