Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Annonceindlæg fra 2BM, part of SOA People

Ny mobilløsning fra 2BM Software hjælper Energinet med at holde styr på potent klimagas

Med en ny, brugervenlig mobilapp kan teknikere på Danmarks højspændingsanlæg med det samme registrere deres arbejde med isoleringsgassen SF6.

Den SAP-baserede mobilløsning er udviklet af 2BM Software og effektiviserer Energinets arbejde med at inddæmme den potente klimagas, som er afgørende for el-infrastrukturen.


Gasarten SF6 spiller en vigtig rolle i den danske el-infrastruktur. På grund af sin ekstremt gode isoleringsevne har SF6 i årtier været den foretrukne gas til forebyggelse af gnistdannelser i transformatorstationer og andre højspændingsanlæg i elnettet.

Men SF6 er samtidig en yderst potent klimagas – cirka 23.500 gange mere potent end CO2, således at et kilo SF6 svarer til 23,5 ton CO2 – og derfor er det vigtigt for det statslige selskab Energinet, som ejer og driver den danske el-infrastruktur, altid at have et præcist billede af, hvor meget SF6, der er i brug, så eventuelle lækager kan stoppes hurtigst muligt.

Det arbejde er blevet både nemmere og mere effektivt i kraft af en ny mobilløsning, som SAP software specialisten 2BM Software har udviklet til Energinet.

 

Teknikere melder ind gennem en app

Når teknikere påfylder SF6 eller foretager andet servicearbejde på anlæg med SF6, registrerer de nu deres arbejde på mobil eller tablet i løsningens brugervenlige interface med det samme.

”Digitaliseringen af teknikernes indmeldinger giver os indsigt og opdateret overblik over vores håndtering af SF6 langt hurtigere end tidligere, hvor vi modtog Excel-ark og Word-filer og selv skulle indtaste registreringerne ugentligt. Nu indmelder teknikerne gennem en app, og det har nærmest vendt processen på hovedet. Nu ved vi altid helt ned på gram-niveau, hvor meget SF6 der er ude i infrastrukturen, og hvorhenne det er. Det er et stort fremskridt, fordi teknikerne, der indmelder, som regel arbejder for eksterne virksomheder, vi har kontrakt med. De er på farten og har mange opgaver, men nu er vi sikre på, at få de data og informationer, vi har brug for, med det samme, fordi det sker mobilt. Det styrker vores indsats for at distribuere el til Danmark så bæredygtigt som muligt,” siger Simon Madsen, Power System Engineer i Energinet.

 

Energinet bruger mulighederne i SAP

Den nye løsning til sikker administration af SF6 bygger på løsningen 2BM Mobile Warehouse, som 2BM Software har skabt for at hjælpe virksomheder med at gøre lagerprocesser mobile og mere effektive gennem scanning og interaktion med en brugervenlig mobilapp.

SF6-løsningen er direkte integreret med Energinets ERP-system fra SAP. Som andre SAP-kunder bruger Energinet endvidere SAP Business Technology Platform (SAP BTP), som samler datastyring, analyser, kunstig intelligens, applikationsudvikling, automatisering og integration i et samlet miljø, der kan forbindes sikkert til eksterne systemer hos kunder og partnere.

Martin Pock, direktør for 2BM Software

”Energinet er et godt eksempel på, hvordan en virksomhed kan arbejde for at blive mere klimavenlig og bæredygtig ved at digitalisere sine arbejdsgange. Energinet var en af de første danske virksomheder, der gik på SAP’s nye, intelligente ERP-platform S/4HANA, og med SAP Business Technology Platform er det ydermere muligt for Energinet at åbne relevante services og dele af sin infrastruktur over for eksterne partnere – for eksempel en tekniker, der arbejder med SF6 – så Energinet kan samarbejde digitalt og sikkert med andre virksomheder,” forklarer direktør for 2BM Software Martin Pock.

 

Små forskydninger med enorm betydning

SAP ønsker globalt at understøtte kampen for en bæredygtig verden ved at stille relevante digitale redskaber til rådighed for SAP-konsulenthuse og deres kunder.

Ifølge 2BM’s administrerende direktør Lars Bork Dylander viser 2BM Softwares SF6-løsning til Energinet, at software og den indsigt, digitalisering giver, kan gøre en afgørende forskel i situationer, hvor små forskydninger i ressourceforbruget har enorm betydning for klimaet.

Lars Bork Dylander, administrerende direktør, 2BM

”SF6 gør stor gavn i vores fælles energisystem, og det gælder om at få alt det gode ud af gassen ved at holde den inddæmmet og under kontrol, inden den destrueres og erstattes. Men for mange virksomheder har modsat Energinet stadig ikke styr på, hvor meget SF6 deres forskellige anlæg udleder. Og når du ikke måler præcist på dit forbrug af SF6 gennem dine processer, mangler du indsigten til at kunne gøre en effektiv indsats for at begrænse udledning af denne meget potente klimagas. Med digitalisering og en løsning som denne kan du få registreret de essentielle data korrekt første gang og få analyseret dine data, så du får overblik over håndteringen af SF6 eller de andre klimagasser, som vi hjælper vores kunder med at nedbringe udledningen af,” siger Lars Bork Dylander.

 

Læs mere her om 2BM Mobile Warehouse og hvordan 2BM arbejder med sustainablity