Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Annonceindlæg fra Cognizant

Generativ AI: Nyt arbejde, ny verden

Efterhånden som generativ AI er fejet hen over den globale scene, har det været klart, at noget stort var ved at ske.

Efterhånden som generativ AI er fejet hen over den globale scene, har det været klart, at noget stort var ved at ske - med økonomien, for erhvervslivet og med folks levebrød. Hvordan kan ledere navigere i en omvæltning af denne skala og realisere teknologiens fulde potentiale? Ved at investere i mennesker.

For at kvantificere generativ AI's indvirkning på produktiviteten og fremtidens arbejde samarbejdede vi med Oxford Economics for at skabe en økonomisk model. Vi ville analysere, hvordan dette nye værktøj kunne påvirke rigtige mennesker, job og karriere. Læs hele rapporten her.

Vores analyse viser, at i løbet af de næste 10 år vil de fleste job (90%) kunne blive påvirket af generativ AI. Alt lige fra administrative assistenter til CXO'er vil blive berørt.

Pas på dine medarbejdere                                                                                           

I visse job vil der være en gruppe medarbejdere, der vil opleve en tid med arbejdsløshed, når de søger at overføre deres eksisterende færdigheder til nye roller efter indførslen af generative AI. Hvis det ikke tages hånd om disse medarbejdere i den tid, vil det få alvorlige konsekvenser for ikke kun virksomhederne og deres ansatte men også for den samlede produktivitet.

Det kræver to ting at opnå den høje ende af vores produktivitetsprognose:

  1. Høje niveauer af forretningstilpasset generativ AI
  2. Lave niveauer af uengagerede medarbejdere.

Og det er her, virksomheder – og de mennesker, der driver dem – kommer ind.

Tillid                                                                                                               

At kunne håndtere begge disse faktorer kræver tillid. Tillid mellem arbejdsgiver og medarbejder og tillid til selve teknologien. Det er her, virksomheder kan udøve den største kontrol for at maksimere produktivitetspotentialet for generativ AI.
                                                                                         

Fire principper der understøtter produktivitet

Ved at omfavne følgende principper kan organisationer tage de afgørende første skridt for ikke blot at styrke men også opbygge  tilliden samt åbne døren til en ny tidsalder med høj produktivitet og velstand.

1:  Pas på dine medarbejdere    Invester i omskolings-programmer i et tempo, som aldrig er set før.

2:  Vær fremadsynet  Planlæg, hvordan du vil arbejde og skabe værdi om et årti.

3: Opbyg tillid med gennemsigtighed  Vis, hvordan AI-resultater vil tjene de bredere mål for erhvervslivet og samfundet.

4: Gør brug af gevinsterne ved AI   Al den viden, der genereres fra AI, skal også komme medarbejderne og resten af verden til gode.

Vi ser ind i en tid, hvor brugen af generativ AI er stigende og hvor ledere begynder at tænke over, hvordan generativ AI kan bruges så det ikke kun gavner virksomhedens produktivitet men også medarbejderne og samfundet generelt. Hvis dette lykkes, går vi en utrolig informationsrig og effektiv tid i møde. Hvis det derimod ikke lykkes, kan vi stå over for en lang periode med uroligheder og stridigheder, som man nu allerede har fået et glimt af blandt AI-skaberne selv.

Læs hele rapporten her.