Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

HP og Sybase vil tilbyde "gør-det-selv"-BI

Tema: HP og Sybase vil gøre det lettere selv at bygge BI-løsninger.

Computerworld News Service: I håbet om at kunne underbyde andre leverandører på prisen på udstyr til Business Intelligence (BI), tilbyder Sybase nu sammen med Hewlett-Packard en reference-arkitektur, der kan bruges til at bygge sit eget BI-system til en pris, der ligger noget under det, man betaler for en fiks og færdig BI-løsning, siger de to virksomheder.

"Vi oplever, at kunderne kæmper med implementeringen af [BI]-løsninger," fortæller Dan Lahl, som er senior director for produktmarketing ved Sybase.

Det har betydet, at de færdige BI-løsninger, for eksempel fra Netezza, Oracle og Teradata, har fået en del opmærksomhed på markedet.

Det kræver måske nok mere arbejde at samle et BI-system med udgangspunkt i reference-arkitekturen, end det ville gøre, hvis man i stedet valgte en færdigpakket løsning, men til gengæld kan brugeren spare penge ved at gøre det på den måde, forklarer Dan Lahl.

Satser på prisen

Reference-arkitekturen, som er udviklet og testet af ingeniører fra HP og Sybase, består af Sybases BI-software, Sybase IQ version 15.1, sammen med Red Hat Enterprise Linux 5.3, HP ProLiant DL785 servere og HP StorageWorks storage arrays.

"Kunden kan købe de enkelte dele hver for sig, og de kan med garanti arbejde sammen," forklarer Dan Lahl.

Reference-arkitekturen tilbyder to konfigurationer: En i medium-størrelse, med 24 serverkerner og 14 terabyte storage, og en stor implementering, med 48 kerner og 28 terabyte storage.

"De er målrettet virksomheder med ret store data-behov," sagde Dan Lahl.

Selv om han ikke direkte sammenlignede priserne på de forskellige BI-løsninger, så vurderede Dan Lahl dog, at en mellemstor konfiguration vil koste omkring knap 16 millioner kroner over en periode på tre år, mens en stor konfiguration vil koste omkring 25 millioner kroner, plus prisen for at samle systemet.

"Vi ville have en konfiguration, der ikke bare kunne gennemføre et højt throughput af forespørgsler per sekund, men også gøre det til en fornuftig pris," sagde han.

Derudover tilbyder reference-arkitekturen større fleksibilitet end en færdig løsning, eftersom brugeren kan tilføje eller fjerne servere eller storage i takt med behovet, fortalte Dan Lahl.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere