Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kim Winther Jensen, ifølge hjemmesiden Divisionschef i Visma AS med ansvar for Sirius IT Nordic. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Sirius IT roder lidt med direktør-titlerne

En rodet omregistrering af jobtitlerne i Sirius IT's ledelse skyldes forvirring om antallet af administrerende direktører.

Hvis man klikker ind på erhvervsdatabasen BIQ.dk og tjekker listen over direktionsmedlemmer i Sirius IT, er der risiko for en vis forvirring.

Eksempelvis er der fire forskellige registreringer på Kim Winther Jensen, der tilsyneladende er trådt ind og ud af direktionen flere gange på samme julidag for derefter at sidde som administrerende direktør indtil 28. oktober, hvor han fratræder som administrerende direktør, men bliver siddende i direktionen.

Forvirringen er der en forklaring på. Den skyldes, at Sirius IT havde registreret tre administrerende direktører på samme tid. Men det kan man ikke ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. 

"Der kan ikke være tre administrerende direktører på samme tid. Der kan være én, og så kan de to andre være registreret som direktører, og det er det endt med. Og så har der været alle mulige omveje," siger divisionschef i Visma med ansvar for Sirius IT Nordic, Kim Winther Jensen. Han understreger, at der ikke er foregået noget mystisk, og at den nye stillingsbetegnelse afspejler strukturen i forhold til de øvrige Visma-selskaber. 

"Der er ikke noget odiøst eller mærkeligt i det overhovedet." 

Han måtte dog afhænde titlen som administrerende direktør.  
 
Farvel til funktionærbeskyttelse

I sommer blev Sirius IT solgt til norske Visma.

I den forbindelse var der et ønske om, at de tre danske ejere alle skulle være registrerede som administrerende direktører i den danske afdeling for at de kunne bevare deres rolle og ikke skulle have den normale funktionærbeskyttelse, forklarer Kim Winther Jensen.

Efter registreringen fik Sirius IT's advokat imidlertid besked fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen om, at det ikke kunne lade sige gøre.

Det førte til de knudrede registreringer på BIQ og betød, at Kim Winther Jensen måtte kalde sig noget andet end administrerende direktør, selvom han er øverste leder. Nu er titlen divisionschef, som for de andre tilsvarende i Visma. 

Michael Houghton-Larsen, den anden af de tre ejere, er derimod registreret som administrerende direktør, idet han er chef for den danske afdeling.

Den tredje ejer, Carsten Boje Møller, er administrerende direktør for den norske afdeling, men blot registreret som direktør i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere