Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nedbrud på IT- og Telestyrelsens hjemmeside får ikke konsekvenser for samarbejdet med leverandøren, siger direktør for Statens It, Lone Strøm.

Storage-koks: Telestyrelsens brugere gik forgæves

IT- og Telestyrelsens hjemmeside har på grund af leverandør-svigt været ramt af nedbrud. Flere brugere er gået forgæves.

Hvis du inden for den seneste uge har gået og puslet med ideen om at lave for eksempel amatørradio, har du muligvis forsøgt at besøge IT- og Telestyrelsens frekvensplan og ramlet ind i en error 503, fordi hjemmesiden har været nede flere gange de sidste syv dage. 

"Det betyder selvfølgelig, at vi får en del borgerhenvendelser, fordi der er mange, som er kede af, at de ikke kan bruge de services, som de plejer, her på hjemmesiden. Og det er selvfølgelig ikke rart at skuffe vores brugere, det er vi da super kede af," siger Julie Beck Willemoe, webredaktør på itst.dk, om nedbruddet. 

Hjemmesiden har cirka 1.000 daglige brugere, som - ud over dem, der gerne vil lave radio - typisk er professionelle inden for teleområdet. 
 
Topprioritet hos leverandøren
Serien af nedbrud på sitet startede for godt en uge siden på grund af problemer hos leverandøren, hostingfirmaet Rackhosting.

Martin Helms, der er administrerende direktør for Rackhosting, var i den forbindelse ude at sige, at problemerne ville være fikset samme dag.

Det skete ikke.

Sitet var først nede fra lørdag morgen til tirsdag morgen. Fra torsdag morgen til torsdag eftermiddag var den gal igen, og i dag, mandag, har itst.dk igen været ramt af problemer.

Martin Helms forklarer, at det skyldes performance-problemer med et Storage Area Network (SAN).

"De problemer bliver løst i dag. Jeg kan ikke sige det anderledes, men vi sidder billedlig talt med mandskab oven på SAN'et. Det er ved at stabilisere sig nu, og itst.dk er på vej op. Det kører bare frygtelig langsomt," siger han til Computerworld. 

Martin Helms fortæller, at det ikke er noget, Rackhosting har oplevet før, og han kender endnu ikke til de tekniske detaljer omkring ustabiliteten.

"Det har højeste prioritet," forsikrer han.

Ingen konsekvenser

Lone Strøm er direktør for Statens It og sidder med det samlede ansvar for leverandørerne.

Hun erkender, at det er en uheldig sag.

"Det er jo altid trist, når brugere går forgæves, og det er også en af grundene til, at man altid tager de her typer sager alvorligt," siger hun blandt andet om episoden.

Der skal dog være tale om gentagne sager, før det får nogen direkte følger.

 "Vi regner ikke med, at en enkelt sag på den måde får konsekvenser, og vi er i god dialog med leverandøren om at få løst det fremadrettet," siger Lone Strøm.

Ifølge Julie Beck Willemoe har andre af styrelserne under Videnskabsministeriet samt vtu.dk også været ramt af nedbruddet i mandag morgen (i dag).   

De er sammen med itst.dk alle opppe at køre igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere