Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: Her er rock'n'roll radioen til den kræsne lytter

Pure Evoke-1S Marshall er ren rock'n'roll og vellyd - om man kan lide designet eller ej. Vi har testet DAB-radioen.

Test: Her er rock'n'roll radioen til den kræsne lytter

Helt ærligt. En DAB-radio. Det er måske ikke lige det mest rock'n'roll-agtige, du kan have stående hjemme i stuen.

Men det vil firmaet Pure, der er en af de største producenter af DAB-radioer, gerne lave om på.

Derfor har Pure allieret sig med Marshall Amps, der er producenten bag den legendariske guitarforstærker, som du finder i øvelokalet hos enhver rockmusiker med respekt for sig selv.

Samarbejdet mellem de to firmaer har udmøntet sig i DAB-radioen Evoke-1S Marshall, som vi har fået fingre i.

Et spørgsmål om smag

Om du kan lide designet eller ej, vil vi i denne omgang lade være helt op til dig selv.

Her på redaktionen er meningerne delte. Nogle reagerede med latterbrøl, da radioen blev pakket ud. Andre mente, at det er ren blasfemi, og at radioen er en hån mod det oprindelige Marshall design.

Men der er også enkelte, der synes, den er lidt lækker.

En af de mere diplomatiske kommentarer lød, at det nok afhænger af, hvilke omgivelser Marshall radioen placeres i. Og overraskende nok reagerede denne anmelders kæreste særdeles positivt, da radioen for en stund blev placeret i en vindueskarm hjemme i privaten (en gadget skal almindeligvis være enten lyserød eller Apple-hvid, hvis den skal vinde hendes hjerte).

Den har da også visse designmæssige kvaliteter. Den er lidt mere plastic-agtig, end man først tror, når man ser den på lang afstand, men den virker solid nok.

På samme måde som den kendte guitarforstærker er radioen pakket ind i vinyl med metalhængsler på siden og står på fire bløde gummifødder.

Kontrolpanelet er omkranset af en imiteret messingplade, der matcher radioens gule OLED-display, der automatisk ændrer lysstyrke efter lokalets lysforhold.  

Fungerer som forventet

Valg af radiostation foregår enten ved hjælp af de programmerbare numeriske taster eller ved hjælp af den ene drejeknap, der også kan trykkes indad. Alt i alt foregår betjening af radioen som forventet.

Første gang du tilslutter radioen, søger den selv efter radiostationer, og du kan derefter programmere hurtigvalgstasterne til dine yndlingsstationer. Du kan både programmere tasterne til FM-stationer og DAB-stationer.

Er du ikke helt tilfreds med udbuddet af radiokanaler, er der også mulighed for at tilslutte en ekstern musikafspiller ved hjælp af et almindeligt mini-jack stik, ligesom du også kan tilslutte eksterne højttalere og høretelefoner.

Gedigen lyd

Lyden i Evoke-1S er fremragende. Vi er generelt meget imponerede over, hvor meget lyd den lille højttaler kan frembringe.

Lyden har en fin og velafbalanceret dybde, og hvis du skruer helt op for lydstyrken, kan du faktisk mærke bassen i mellemgulvet, uden at lyden på nogen måde skratter eller føles overstyret. 

Om man kan lide designet er en smagssag. Men Evoke-1S Marshall er under alle omstændigheder en gedigen DAB-radio med ganske fornuftig lyd og - om ikke andet - et gennemført design. Selv om det er en lille smule plastic-agtigt. 

Vi er lidt ærgerlige over, at man ikke kan bruge almindelige batterier i radioen, men i stedet skal købe en batteripakke fra Pure, der ikke følger med i prisen.

Og med en pris, der uden batteri ligger på lige under 1.500 kroner, vil vi også mene, at Pure har taget sig godt betalt for kvalitet og design. Det er jo trods alt bare en radio.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere