Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kevin Spacey: Sådan skabte jeg mit sociale netværk

Den store overraskelse på Lotusphere-konferencen var skuespilleren Kevin Spacey. Han har selv skabt et socialt netværk, triggerstreet.com, med 350.000 medlemmer. Få historien her.

Læs også:

Derfor satser IBM på sociale business-teknologier

En af hovedtalerne på udviklerkonferencen
Lotusphere 2011 var Hollywood-skuespilleren Kevin Spacey kendt blandt andet fra filmene American Beauty og The Usual Suspects, hvor han måske og måske ikke, er den ukendte faktor Keyser Söze.

Spacey var der bestemt ikke mange, der havde ventet at se, og han lagde da også ud med at sige: "Nu sidder I der og spørger jer selv; hvorfor i alverden inviterer IBM en skuespiller som mig til Lotusphere?"

Den røde tråd på Lotusphere er Get Social - Do Business. Det er IBM's forsøg på at køre virksomheden i stilling til at håndtere de sociale medier både internt og I forhold til kunderne.

Det er netværkets skyld

Kevin Spacey anstrengte sig en god del for at forklare, hvordan de løse sociale forbindelser, som sociale medier er sat i verden for at dyrke, endte med at blive rygraden i udviklingen af hans karriere.

Filmen The Social Network, som Kevin Spacey var producer på, har netop vundet adskillige af de såkaldte Golden Globe-priser

"Min karriere skyldes et socialt netværk," sagde Spacey til en sal tæt pakket med tusinder af Lotus Notes-entusiaster.

Han beskrev, hvordan han var en del af en gruppe, som etablerede sit eget sociale netværk mange år før nogen havde tænkt på FaceBook og MySpace.

På den måde var han i stand til at holde fast i de forbindelser og kommunikationsveje, han havde fået etableret også efter, at han havde fået fodfæste i filmverdenen.

Murene omkring Spacey var, billedlig talt, blevet meget højere i takt med hans berømmelse, og han fik ikke længere stukket en kuvert med et manuskript i hånden på den lokale café.

"Jeg havde fået mig en ny beskyttelses-mekanisme, der forhindrede det. Muren var blevet højere, men det betød ikke, at de manuskripter, som fandt vej over, var blevet bedre," siger Spacey.

Net med 350.000 medlemmer

Den amerikanske skuespillers netværk triggerstreet.com har i dag 350.000 medlemmer, og han bruger netværket for at omgå de barrierer, hans position har skabt for nye talenter.

Spaceys erfaringer med 'Social Networking' som filmmager og teaterdirektør (Spacey er i dag direktør for London-teatret Old Vic) illustrerer en af de fordele ved social networking, som erhvervslivet skal få øjnene op for.

Det siger Alistair Rennie, som er IBM's chef for 'collaboration solutions'.

Andre mere traditionelle virksomheder var på scenen for at fortælle, hvad de fik ud af de sociale værktøjer.

Eksempelvis den kemiske virksomhed BASF, som fortalte, hvordan selskabets interne 'social networking site' gjorde det muligt for selskabet lynhurtigt at få sendt produkter til Kina, hvor en epidemisk hurtig spredning af svamp truede kornhøsten.

Flot udtrykt viser BASF-eksemplet, hvordan 'social networking' kapitaliserer på den kollektive bevidsthed og i dette tilfælde lynhurtigt fik slukket en truende "ildebrand".

En anden taler fra bankverdenen fortalte, at det ikke længere er muligt at købe sig til markedsandele i et mættet marked. Derimod er det muligt ved hjælp af 'social networking' at blive klogere på de lokale kunders behov ved at bruge den viden, de lokale medarbejdere sidder inde med.

Summa summarum. I årene fremover skal virksomhederne vride så meget som overhovedet muligt ud af det her 'social networking'-koncept.

De mange udviklere på Lotusphere får med andre ord rigeligt at bruge deres tid på fremover. Og helst uden at ende som en af Kevin Spaceys Usual Suspects.

Læs også:

Derfor satser IBM på sociale business-teknologier




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere