Artikel top billede

Google bombarderes af jobansøgninger

Googles meddelelse om at ville ansætte 6.000 nye medarbejdere i 2011 har udløst et sandt bombardement af ansøgninger. Se hvor mange, der søger job i virksomheden.

Computerworld News Service: Google modtog i sidste uge et rekordhøjt antal jobansøgninger.

Over 75.000 blev det til, efter internetgiganten offentliggjorde sine planer om at ansætte flere end 6.000 nye medarbejdere i år.

Antallet af ansøgninger denne gang overstiger med 15 procent virksomhedens tidligere rekord, som blev sat i maj 2007.

Google offentliggjorde i sidste måned at ville gå på ansættelsesjagt i 2011 og overstige sine tidligere rekrutteringsmål. Sidste år ansatte virksomheden over 4.500 nye medarbejdere, og i 2007 satte Google sin hidtidige rekord med ansættelsen af 6.300 nye medarbejdere.

Virksomheden er ifølge Alan Eustace, der er senior vice president of engineering and research hos Google, ude på at udvide efter de store satsninger på mobilområdet, display-annoncer og cloud for alvor er begyndt at bære frugt.

Toptalenter fra hele kloden

I et blogindlæg skriver Eustace, at: "2011 bliver det år i hele virksomhedens historie, vi ansætter flest. Vi er ude efter toptalenter - over hele linjen og fra hele kloden - vi vil hyre så mange intelligente, kreative folk, vi overhovedet kan, til at takle nogle af de sværeste udfordringer inden for datalogien."

"Der er noget for alle at komme efter hos Google - fra geo til store virksomheder og video - og det meste af arbejdet gøres i små teams, der i praksis arbejder som små nystartede virksomheder."

Han tilføjer, at et Google-projekt gennemsnitligt har 3,5 softwareingeniører.

Google er dog ifølge Financial Times ved at ændre sin rekrutteringstaktik. Virksomheden er angiveligt ude efter medarbejdere med iværksætter-evner og ikke kun intelligens.

Afhængig af jobbet kommer ansøgerne ofte til at gennemgå mindst et par håndfulde jobinterview, hvor deres intellektuelle evner bliver testet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere