Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Overblik: Her er planen, der skal redde Nokia

Nokia står på afgrundens rand. Se her, hvordan selskabet vil redde sig selv.

Nokias topchef, Stephen Elop, vender med et snuptag op og ned på Nokia med sin omfattende redningsplan, der skal bringe virksomheden tilbage som et mobilselskab, der også står solidt placeret på fremtidens smartphone-dominerede marked.

Centralt i planen står Nokias nye partnerskab med Microsoft, som du kan læse baggrunden for her.

Få overblikket over Nokias krise og de store forandringer, der netop nu blæser over den finske supertankers hovedkvarter i Espoo i Finland, 20 kilometer uden for Helsinki.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, er begejstret for aftalen, der udfylder et stort hul i Microsofts planer.

Steve Ballmer har tidligere erkendt, at Microsoft har været helt tabt bag dansen på det buldrende marked for styresystemer til smartphones, hvor selskabet nu forsøger at positionere sig.

"Partnerskabet vil sætte skub i udviklingen af en levende og stærk Windows Phone-platform," sagde Steve Ballmer, da han for få timer siden præsenterede partnerskabet sammen med Stephen Elop på et investor-møde i London.

Få overblikket over Nokias rednings-forsøg. Klik på hver artikel herunder for at få mere at vide.


Nokia går i tæt partnerskab med Microsoft
Nokia skubber Windows Phone 7 ind som selskabets primære styresystem.


Nokia-chef: Vi står på afgrundens rand
Nokia står på en brændende platform. Uden dristige træk risikerer selskabet at gå ned, mener topchef Stephen Elop. Nu kommer den store oprydning.


Din næste Nokia-mobil kan blive låst til Microsoft
ComputerViews: Din næste Nokiatelefon kan meget vel komme til at køre på Microsoft-software. Nokia og Microsoft pønser på at blive det næste stærke makkerpar på mobilscenen. Se her hvorfor.


Massevis af cheffyringer kan være på vej i Nokia
Nokias nye topchef, Stephen Elop, gør klar til at rydde godt og grundigt op blandt topcheferne i Nokia.


Galleri: Sådan ser der ud i Nokias globale hovedkvarter
Med en omsætning på 385 milliarder kroner, 123.347 ansatte og læssevis af forskellige mobiltelefoner, er der nok at se til fra Nokias hovedkvarter i Finland. Kom med på en rundtur og se de nyeste produkter.


Nokia kæmper for at stoppe faldet fra verdens tinder
18. oktober 2010: Nokia skifter både direktør og bestyrelsesformand ud. Situationen er begyndende kritisk for den finske mobilgigant, der kan begynde at se en fremtid, hvor selskabet blot er en som de andre.


Nokias smartphone-satsning taber pusten
Konkurrenternes smartphones overhaler Nokia N8 på salgslisterne.


Nu kommer afgørelsens time for Nokia og Microsoft
7. september 2010: ComputerViews: De to gamle smartphone-konger i erhvervslivet, Nokia og Microsoft, er på vej med relancerede styresystemer, der vil afgøre selskabernes truede fremtid på det voksende marked.


Her er anmeldernes dom over Nokias nye flagskib
6. oktober 2010: Nokia-smartphonen N8 er den første med det nye Symbian 3-styresystem og samtidig selskabets mest markante bud på et smartphone-flagskib i lang tid. Se anmeldernes dom her.


Sådan skal Windows Phone få Microsoft ind i kampen
14. juli 2010: Microsoft er stort set klar med Windows Phone 7 og forventningerne er enorme. Se her, hvad det nye styresystem kan. Og hvad det 'låner' fra iPhone.


Ballmer: Vi har været en lanceringscyklus bagude
13. juli 2010: Microsofts topchef Steve Ballmer erkender, at Microsoft halter efter konkurrenterne, når det gælder de mobile platforme. Læs om, hvad der er på vej fra Microsoft.


Android giver smartphone-konkurrenterne baghjul
Smartphone-markedet fortsætter med at præstere imponerende vækstrater. Googles Android blev den helt store vinder i 2010 med en vækst, der kan tage pusten fra de fleste.


Ny Nokia-topchef: En superkapitalist kommer til byen
10. september 2010: Microsoft-direktør Stephen Elop kommer i den grad på arbejde, når han overtager ledelsen af Nokia. Se her, hvad hans største opgaver bliver. Og hvordan det bliver


Her er Microsofts apps-planer for Windows Phone 7
6. oktober 2010: Microsofts kommende Windows Phone 7 bliver afhængig af udviklere, der vil udvikle apps via Microsofts udviklerportal. Men det kommer til at ske efter en bestemt plan. Se den her.


Nokias salg af telefoner hænger i bremsen
Der er ifølge analytikerne grund til panderynker trods et bestået regnskab fra Nokia. Læs her hvorfor.


Apps afgør om Windows Phone 7 er et flop eller ej
12. oktober 2010:ComputerViews: Smart design og tæt integration er blevet standard for den gode smartphone. Det er mængden og kvaliteten af applikationerne, der afgør, om en smartphone flopper.


Stephen Elop overrasker med flot Nokia-regnskab
22. oktober 2010: Stephen Elop kan som ny direktør i Nokia glæde sig over det seneste kvartalsregnskab, der viser stigende salg og overskud. Alligevel skal der fyres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere