Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er anmeldernes dom over Nokias nye flagskib

Nokia-smartphonen N8 er den første med det nye Symbian 3-styresystem og samtidig selskabets mest markante bud på et smartphone-flagskib i lang tid. Se anmeldernes dom her.

Læs også: Kan N8 bringe nye kunder til Nokia?

Nokia har i de senere år været ude i en smartphone-krise, hvor selskabet har haft svært ved at fastholde markedsandele og innovations-evnen.

Det har blandt andet resulteret i, at den hidtidige Nokia-topchef Olli-Pekka Kallasvuo er blevet erstattet af tidligere Microsoft-direktør Stephen Elop og at øverste chef for smartphone-udviklingen, Anssi Vanjoki, har forladt Nokia.

Nokias N8 er ikke bare den mest markante smartphone-satsning fra Nokia i meget lang tid, det er også det første bud på en smartphone, der kører den helt nye og forbedrede udgave af Symbian-styresystemet.

Derfor holder selskabets ledelse uden tvivl også godt øje med markedets reaktion i de kommende måneder. Allerede nu er de første anmeldelser af produktet publiceret, og de er umiddelbart lidt lunkne over for Nokias "redningsplanke."

Her er dommen over N8

Hos britiske TechRadar har man testet N8, og i en længere anmeldelse omtales smartphonen generelt som et kvalitets-produkt, hvad angår det fysiske design.

Blandt andet hæfter man sig ved, at plastikken er væk og erstattet med metal. Med en ridse-fri OLED-skærm med flotte farver og et minimum antal fysiske knapper har Nokia forsøgt at skabe et robust og simpelt produkt.

Det er imidlertid det indre Symbian 3-styresystem, der er mest afgørende for telefonens succes, og her er TechRadar noget mere skeptisk.

"Nokia har stadig lang vej igen, når det kommer til at gøre hjemmeskærm-interfacet perfekt. Når du vil skifte mellem forskellige hjemmeskærme, skal du lave en sidelæns bevægelse... Og så vente på, at skærmen bringer sig ajour."

"Ingen skærm-bevægelse under fingeren, ingen øjeblikkelig reaktion. Det virker som så simpel en ting, og Nokia ser ud til at have fejlet med det helt basale i designet af et 'cutting-edge' interface," skriver Tech Radar blandet andet.

Selvom N8 specifikationerne imponerer med blandt andet et 12 megapixels kamera, og selvom telefonen generelt fungerer OK, så imponerer den ikke, lyder dommen.

"Når man har været brændende fan af Nokia i et tidligere liv, er det ikke sjovt at se telefoner som N8 komme. Det er generelt ikke en dårlig telefon, men i betragtning af de markante ressourcer bag denne udvikling kan vi ikke lade være med at spekulere på, hvorfor tingene ikke er forbedret til en førende performance endnu."

Læs også: Kan N8 bringe nye kunder til Nokia?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere