Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Salesforce vil være venner med Facebook-brugere

CRM-leverandøren Salesforce.com vil være bedre venner med sine kunder og styrker koblingen til det sociale medie Facebook. "Det kommer der meget mere af," lover analytiker.

Håndtering af kunderne gennem sociale medier som Facebook er en særdeles aktuel udfordring for mange virksomheder. Og hvis man samtidig kan snige lidt PR og markedsføring med, så gavner det måske bundlinjen.

Er en virksomhed til stede på eksempelvis Facebook, kan den også reagere prompte, hvis der pludselig offentliggøres en negativ statusmelding eller en anden kedelig meddelelse.

"Mange virksomheder ser på, hvad de kan bruge Facebook og andre sociale medier til. Det kan være at udnytte informationer der eller på anden måde bruge de grupper, som der er på Facebook," siger Anders Elbak, chefanalytiker, IDC Nordic.

Skal vi være venner?

Det mest aktuelle eksempel er CRM-leverandøren (Customer Resource Management) Salesforce.com, som netop har offentliggjort et Facebook-initiativ.

Kort fortalt vil Salesforce lancere en tjeneste, hvor Facebook- vægopslag og -kommentarer kan konverteres ind i en ny kundetjeneste i Salesforce.coms interne systemer. Efterfølgende kan en Salesforce-medarbejder så gå proaktivt ind i de enkelte sager, uanset om der er tale om kritik af virksomheden eller et potentielt salgslead.
 
Denne tjeneste er i stil med, hvad Salesforce allerede har lanceret til mikroblogging-tjenesten Twitter.

Derudover har Salesforce.com også indgået et samarbejde med Radian6, der beskæftiger sig med såkaldte "listening platforms" - der kan være indgange til at 'sniffe' informationer fra alverdens websteder. Typisk sniffes der for at følge ethvert dataspor af et varemærke eller firmanavn på tværs af et udvalg web-kanaler.

"I Danmark er det til dels ulovligt at 'sniffe' efter oplysninger på de her sociale medier. Man må ganske enkelt ikke lure efter, hvad de enkelte brugere laver netop nu," fortæller Anders Elbak.

Fiskeri forbudt

Derimod er det ikke ulovligt, hvis man bare indsamler kommentarer anonymt, men uanset hvordan man bærer sig ad, så forbyder den danske lovgivning ethvert fiskeri efter identificerbare data i sociale netværk.

Analytikeren er ikke i tvivl om, at vi "absolut vil se mere af den her slags initiativer i flere forskellige former fremover."

"Der vil også ganske sikkert være virksomheder, som vil fejle miserabelt. Lidt som vi tidligere så mange it-virksomheder investere i den virtuelle verden Second Life, der i dag er gået helt og aldeles bag af dansen," siger Anders Elbak.

Den nye Facebook-facilitet bliver ifølge Salesforce til at få fingre i til april, hvor firmaets bedst betalende kunder får den serveret uden beregning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere